Hirdetés

Hamarosan újraindul a Jurassic World 3 forgatása

|

A Jurassic World: Dominion munkálatait, ahogy gyakorlatilag minden más mozis vagy tévés produkcióét a világon, kénytelenek volta félbeszakítani a koronavírus miatt. A járvány enyhültével készen áll a stáb a folytatásra.

Hirdetés

Már július második hetében újra foroghat a Jurassic World: Dominion, más néven Jurassic World 3, tudta meg a Deadline. Amennyiben helyesek az értesülései, akkor ez lesz az első, nagy költségvetésű mozifilm, melynek munkálatait folytatják azóta, hogy az Egyesült Királyság területén minden produkciót jegeltek egészségügyi okokból. Az pedig már most biztos, hogy a költségek magasabbak lesznek a tervezettnél, mert a húsz hetesre tervezett forgatásból alig négyet tudott abszolválni a Colin Trevorrow dirigálta stáb, mielőtt kénytelenek voltak hónapokig tartó szünetet beiktatni.

Hirdetés

A londoni Pinewood Studiosnak például a leállás idejére is jár díjazás, emellett pedig a szigorú biztonsági és egészségügyi protokollok betartása is pénzbe kerül. Rendszeresen tesztelni fogják a színészeket és az összes többi stábtagot, 150 kézfertőtlenítő állomást helyeznek ki, kialakítanak egy ún. zöld zónát, ahova csak negatív teszteredménnyel lehet belépni, valamint rendelkezésre áll majd egy privát egészségügyi létesítmény is a forgatás helyszínén és természetesen kontaktkövetést is alkalmaznak.

Mielőtt ténylegesen folytatódhatna a munka, még olyan apróságokkal is meg kell küzdenie a produkciónak, mint hogy az Egyesült Királyságon kívülről érkező stábtagoknak kötelező kéthetes karanténba vonulniuk. De figyelembe véve, hogy az új trilógia két korábbi része bőven egymilliárd dollár felett hozott (a Jurassic World 1,67-ig, a Jurassic World: Fallen Kingdom 1,309 milliárdig jutott), érthető, hogy miért nem sajnál semmilyen extra kiadást a Universal Pictures. Valószínűleg hasonlóan jó teljesítményt vár a Jurassic World: Dominiontól is, amelyet a tervek szerint 2021. június 11-étől kezdenek vetíteni a filmszínházak.

Magáról a cselekményről elég keveset árultak el eddig, de elég egyértelmű a Fallen Kingdom fináléja, és a tavaly bemutatott Battle at Big Rock című kisfilm alapján, hogy milyen konfliktusokat szül a kényszerű együttélés a dinoszauruszok és az emberek között. Azt ellenben már biztosra vehetjük, hogy az őslények otthagyják majd lábnyomaikat a hóban is, továbbá visszatérnek a Jurassic Park trilógia kulcsszereplői, tehát ismét láthatjuk Dr. Alan Grantet (Sam Neill), Dr. Ellie Sattlert (Laura Dern) és Dr. Ian Malcolmot (Jeff Goldblum).

Ti várjátok már a filmet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)