Hirdetés

Han Solo pisztolya az Erő miatt olyan halálosan pontos?

|

Egyesek szerint ez lehet a megfejtése annyak, miért volt a galaxis legnagyobb zsiványa ezer és egy alkalommal annyira "szerencsés".

Hirdetés

Han Solo kapcsán a legtöbbeknek egyből a Millennium Falcon és az ikonikus sugárpisztoly, a módosított BlasTech Industries DL-44-es jut az eszébe. Ezt a hivatalos kánon szerint mentorától, Tobias Beckett-től kapta Solo. A fegyver kapcsán felmerült a rajongók körében az a teória, miszerint nem Han Solo célzási képességei párját ritkítóak, hanem bizony igazából mint oly sok más esetben a Star Wars univerzumban, most is a nagybetűs Erő mozgolódik a háttérben.

A Star Wars: Force & Destiny szerepjáték egyik forráskönyve, az Unlimited Power szerint ugyanis léteznek olyan tárgyak, melyeket átitattak az Erővel, gyakorlatilag "megáldották" azokat. Ilyen lehet Solo pisztolya is, ami egy végtelenül ironikus helyzetet eredményezne. 

Hirdetés

Han Solo ugyanis kezdetben egyáltalán nem hitt az Erőben, hatott rá is a Birodalom masszív propagandája, mely elhitette az emberekkel, hogy a jedik képességei nem többek kósza meséknél és egy immár eltűnt vallás babonáinál. Ennek tükrében pedig különösen mókás lenne, ha a "hitetlen" Solo igazából egy "Erővel áldott" pisztoly segítségével osztaná a halálpontos lövéseket.

Más rajongók egyébként úgy vélik, hogy Solo maga is erőérzékeny volt, ennek tudják be nem mindennapi képességeit (lövésztudományát, pilótatehetségét), de persze ez is csak egy teória marad addig, amíg esetleg a jövőben valamelyik hivatalos forrás, mondjuk egy könyv vagy egy képregény meg nem erősíti.

Ti mit gondoltok? Ez jó ötlet, vagy csak suta magyarázat?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)