Hirdetés

Három folytatást is kap Az ördögűző

|

Új trilógia készül a Universal és a Peacock gondozásában.

Hirdetés

Az 1973-as Az ördögűző (The Exorcist) igazi alapvetés a horror műfajában, ám hiába ért meg négy folytatást is, igazán sikeresnek csak az első film mondható: 12 millió dolláros gyártási költség mellett 441 millió dollár bevételt hozott össze.

A franchise legutóbbi tagja a 2005-ös Ördögűző: Dominium, de a nagy hollywoodi remake-lázban már tavaly is felvetődött, hogy érkezhet egy feldolgozás. Most viszont kiderült, hogy nem remake-et, hanem folytatást kapunk, méghozzá rögtön hármat is.

Hirdetés

A produkciók a Universal Pictures és a Peacock streaming platform gondozásában készülnek, a jelentések szerint az első film 2023-ban kerülhet a mozikba, a maradék kettő pedig streaming-exkluzív lehet.

A hatodik rész elvileg főszereplőként hozza vissza Ellen Burstynt, aki az 1973-as elődben Chris MacNeilt, a megszállt kislány édesanyját játszotta. Burstyn partnere pedig Leslie Odem Jr. lesz (Hamilton,  Egy éjszaka Miamiban), akinek szintén foglyul ejti a gyermekét egy gonosz entitás.

A rendezői munkát a 2018-as Halloweent és a megjelenésre váró Gyilkos Halloweent is jegyző David Gordon Green vállalta, ami nyomós ok az optimizmusra, hiszen a direktor már bizonyította, hogy nagyon érzi a hetvenes évek horrorjait. Iparági források szerint a Universal és a Peacock összesen több mint 400 millió dollárt szán az új trilógiára.

Green nemrég a ComicBook.com-nak nyilatkozott a munkáról, elárulva, hogy Az Ördögűző forgatókönyvét már meg is írta, mivel ez volt az egyik "pandémia-projektje". A rendező azt is elmondta, hogy nem fog úgy csinálni, mintha az előző folytatások sosem készültek volna el, szerinte ugyanis semmi gond sincs a létezésükkel, s ő maga mindet élvezte.

Jó jel, hogy a rendező ugyanolyan körültekintéssel áll a franchise-hoz, mint a Halloweenhez.

"Ez inkább sok kutatást igényel, mintsem ösztönös írást. Rengeteg emberrel kell beszélned, rengeteg könyvet olvasnod és rengeteg interjút csinálnod. Az eredeti filmet drámai hitelesség jellemezi. Sokkal több munka van vele, mint amire számítottam, és azt hiszem, naiv is voltam, amiért így gondoltam. De nagyon felpezsdített, hogy részt vehettem azokban a beszélgetésekben, amelyekhez elvezetett."

Érdemes tehát odafigyelnünk a projektre, hátha a közel 50 éves Az ördögűző is kap végre egy olyan folytatást, amely méltó az alapanyaghoz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)