Hirdetés

Harrison Ford olyan mérges volt, hogy fűrésszel esett neki az Ezeréves Sólyomnak

|

Kincset érő részlet került elő egy régi Mark Hamill-interjúból, amelyben a Luke-ot játszó színész a Fordhoz fűződő különleges kapcsolatáról is mesélt.

Hirdetés

Habár a Star Wars-univerzum fő attrakciója kétségkívül az Erő és annak jó vagy gonosz mesterei, sokan akadnak, akik számára az egészet humbugnak tartó Han Solo a franchise legmenőbb karaktere. Ez persze nem is csoda, hiszen a szerepet megformáló Harrison Fordnak nem kell a szomszédba mennie a vagányságért, az ő tolmácsolásában még egy régészprofesszor is legyűrhette a Harmadik Birodalmat és a Szovjetuniót.

A 79 éves színészről ugyanakkor köztudott, hogy nincs könnyű természete, amit egy meglehetősen régi, de a napokban ismét felkapott sztori is alátámaszt arról, hogy egy alkalommal megpróbálta felaprítani filmbeli imádott űrhajója, az Ezeréves Sólyom díszletét.

Hirdetés

A Luke Skylwalkert játszó Mark Hamill erről még 2001-ben mesélt az Empire magazinnak, szóval könnyen lehet, hogy sokan már unásig ismeritek a sztorit, de ha mégsem, akkor érdemes tovább olvasni.

Mark Hamillt arról kérdezték, hogy kivel volt a legjobb kapcsolata a Star Wars-trilógia (az interjú idején még csak 4 mozifilm létezett) forgatásán, mindannyiunk jedi mestere pedig Harrison Fordot nevezte meg, amit azzal érzékeltetett, hogy rögtön hozzá rohantak a stáb rémült tagjai, amikor a kollégája egy dühroham alkalmával fűrésszel próbálta elpusztítani az Ezeréves Sólymot.

"Az emberek odajöttek hozzám: meg kell állítanod Harrisont, szétfűrészeli a Sólymot! Fából volt, ő pedig csak úgy nekiesett egy fűrésszel. Imádom Harrisont. Nekem kellett megállítanom, mert én akkor is meg tudom nevettetni, amikor nagyon, nagyon mérges."

Az interjúból sajnos nem derült ki, hogy mi bőszítette fel a sztárt, de Mark Hamill azt mondta neki, hogy egyszer elnyeri az Oscart, amint valaki olyat játszik, akinek hibái is vannak. Az Akadémia díja ugyan azóta is várat magára, de Ford esetében sosem lehet tudni, hiszen máig aktív színész, most épp Indiana Jonest kelti ötödször is életre. Az mindenesetre nagy szerencse, hogy Hamill kéznél volt a fűrészelős incidens idején, hiszen a karrierje kezdetén még ács-asztalosként dolgozó Ford bizonyára nem volt híján a Sólyom gyors szétcincálásához szükséges fogásoknak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hamill abba is beavatta az olvasókat, hogy morcos pályatársával imádták a gagyi diszkó- és popslágereket, az egyikre (egész pontosan erre itt) pedig Ford még bolondozva táncolt is neki, ám csak ő láthatta Han Solo ezen oldalát, mert amint belépett valaki, a színész azonnal komolyra váltott.

"Van ez az igazán sajátos módja, ahogy láttatni akarja magát, és szerintem ez nagy kár, mert egyébként nagyon vicces. Csodálatosan fura humora van."

- nyilatkozta Hamill már lassan 21 éve Fordról, akivel egyébként a mai napig jó viszonyt ápol. Ami pedig a Sólymot illeti, a galaxis leggyorsabb csempészhajója végül bosszút állt a legendás pilótáján, amikor a Star Wars: Az ébredő erő forgatása alatt egy hidraulikus ajtó eltörte a színész lábát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)