Hirdetés

A Harry Potter írónője megvédte az új Hermionét

|

J.K. Rowlingot mélységesen felháborította az, ahogy egyesek reagáltak a Harry Potter színdarabban Hermionét játszó színes bőrű színésznő kiválasztására.

Hirdetés

J.K. Rowling, a Harry Potter könyvek írója teljes mértékben áldását adja rá, hogy a regények folytatásának tekinthető Harry Potter és az elátkozott gyermek színdarabban Noma Dumezweni alakítsa majd Hermionét. 

Azért váltott ki vegyes érzelmeket a darab szereposztása a rajongókban, mivel bár 8 Harry Potter filmen át Emma Watson játszotta el Hermione Granger karakterét, a hamarosan bemutatásra kerülő színdarabban már egy színes bőrű színésznő, Noma Dumezweni alakítja a felnőtt Hermionét.

Rowling elmondta, hogy szerinte a Laurence Olivier-díjjal is elismert brit színésznő, Noma Dumezweni a lehető legjobb választás a szerepre, továbbá fontosnak tartotta kiemelni a negatív reakciókkal kapcsolatban:

"Az idióták mindig is idióták maradnak."

Az írónő azt is leszögezte, hogy ő sosem említette meg a könyvekben Hermione bőrszínét, annak az ötletét pedig, hogy a varázslólány (vagyis inkább már varázslónő) színes bőrű legyen, kifejezetten imádja. A színdarab rendezője, John Tiffany is elmondta, abszolút sokkolta őt a tény, hogy egyes emberek nem tudják elképzelni a hősnőt nem fehér karakterként. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)