Hirdetés

A tanárok már szabadon olvashatnak Harry Potter könyveket a diákjaiknak

|

J. K. Rowling lazított a szabályozásokon, hogy megkönnyítse azon pedagógusok munkáját, akik a karantén alatt is szeretnének a könyveivel foglalkozni.

Hirdetés

A COVID-19 terjedésével rengeteg országban - köztük hazánkban is - bevezették a távoktatást, ami sok tanár számára okoz nehézségeket. Persze rengeteg eszköz van arra, hogy interaktív formában működjenek ezek a rendszerek, de az átállás nem megy egyik napról a másikra. J. K. Rowling most szeretné megkönnyíteni egy kicsit a pedagógusok dolgát, így ők mindenféle copyright probléma nélkül olvashatnak a diákjaiknak az varázslótanonc történeteiből. 

Hirdetés

Az írónő honlapján jelent meg a közlemény, ami beszámol arról, hogy kicsit lazítottak a szerzői jogi szabályozásokon, minek következtében a tanítók és tanárok nyugodtan olvashatnak a Harry Potter könyvek bármelyikéből. Az a kitétel, hogy az ilyen videók az iskolák biztonságos hálózataira vagy zárt oktatási platformokra kerülhetnek fel - az összes feltétel itt olvasható.

A közleményt azzal zárják, hogy ez a szerzői jogi könnyítés csak az első lépés egy olyan programban, amivel segíteni szeretnének az otthonmaradóknak, így a jövőben még számíthatunk egyéb bejelentésekre ezzel kapcsolatban. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)