Hirdetés

Elloptak egy ritka Harry Potter kéziratot

|

Bőszen nyomoz mindenki, ugyanis ellopták a J.K. Rowling által írt Harry Potter kéziratot, amely a széria előzményeit tartalmazza.

Hirdetés

A Harry Potter franchise második virágzását éli a Legendás állatok és megfigyelésük című előzményfilmnek (és a leendő folytatásainak) köszönhetően, így J.K. Rowling fantáziavilága még mindig reflektorfényben van és nem csak a rajongók, a tolvajok esetében is. 

Hirdetés

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy ismeretlen tettes ellopott egy kéziratot, amelyre J.K. Rowling írt egy cím nélküli, rövid történetet a Harry Potter univerzumba helyezve. Ez a kis túlélő születése előtt három évvel játszódik, amikor James Potter és Sirius Black összetűzésbe keveredtek két mugli rendőrrel egy motoros üldözés után, de végül seprűnyélen megléptek. A novellát kilenc évvel ezelőtt bocsájtotta aukcióra az írónő, hogy a befolyt összegből (amely végül nagyjából 10 millió forint lett) az újságírást és a szólásszabadságot szívügyén viselő English Pen nevű nonprofit szervezetet támogassa.

Az iratot az aukció nyertesétől lopták el áprilisban egy betörés során több ékszer társaságában, Birminghamben. Mivel nincs értékelhető nyom, a West Midlands Police a nyilvánosság segítségért kéri, bízva abban, hogy a Harry Potter rajongók belefutnak valahol az ellopott papírba és segítenek a tettes nyomára bukkanni. Az ügyet J.K. Rowling is segíti azzal, hogy megosztotta a rendőrség felhívását: 

Nem biztos, hogy jó ötlet most Harry Potter kéziratot venni a neten, csak szólunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)