Hirdetés

Az amerikai Roxfortról szól a legújabb Harry Potter-novella

|

A Legendás állatok és megfigyelésünk kapcsán kezdte el kibontani J.K. Rowling, milyen is a varázslóvilág az óceán túloldalán, amiről most egy újabb novellában írt.

Hirdetés

Ugyan az eredeti Harry Potter történet lezárult A halál ereklyéinek megjelenésével, a világot megálmodó írónő még kisebb projektekkel kiegészíti a történetet. A készülő színdarab és az első spin-off film mellett egy újabb novellában ír a varázslók rejtett világáról.

Mivel a novemberben érkező Legendás állatok és megfigyelésük is az Egyesült Államokban játszódik majd, J.K. Rowling az elmúlt időszakban egy kicsit több munkát fektetett abba, hogy az itteni varázslóvilágot is bemutassa a rajongóknak. Felkészülésképp olvashattunk már egy négy, viszonylag rövid írásból álló áttekintést is az itteni varázstörténelemről, ezt pedig most egy hosszabb novella követte. Ebben a legfontosabb amerikai varázslóiskola, az Ilvermorny School of Witchcraft and Wizardry létrejöttével ismerkedhetünk meg.

Az új novellában bemutatkozik az iskola alapítója, az Isolt Sayre nevű ír lányt, illetve megjelenik a sztoriban Mardekár varázspálcája is, de azért van olyan elem is, ami szorosabban kapcsolódik majd az ősszel mozikba kerülő filmhez. Ugyanis a négy ház, amibe Ilvermorny diákjait beosztják, négy varázslényről kapták a nevüket, amiről szintén részletes leírást kapunk a novellában, amit itt tudtok elolvasni.

Nektek hogy tetszenek a sztori bővítményei, amik az utolsó regény óta érkeztek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)