Hirdetés

Elhunyt Haruo Nakajima, a Godzilla első megtestesítője

|

Eltávozott közülünk az első ember, aki belebújt a hatalmas szörnyeteg jelmezébe.

Hirdetés

Haruo Nakajima egy jelmezes színész volt, aki maga alakította Godzillát az 1954-es Godzilla filmben. Ezt követően még számtalanszor húzta magára a szerelést, egészen az 1972-es Godzilla vs. Gigan filmig. Nakajima tegnap délután hunyt el tüdőgyulladásban, 88 éves korában.

A színész kisebb szerepekkel kezdte karrierjét, majd a Godzilla lett a nagy kitörése, ami után még 12 filmben szerepelt a nagy szörnyetegként. Ennek ellenére egy interjú szerint nem tisztelte őt senki, mivel az embereket nem érdekelték a jelmezes színészek. Szerintük az nem volt valódi színészi munka.

Godzilla szerepéhez elefántok mozgását tanulmányozta, és az egész mozgáskultúráját Indirától, a világ egyik legtovább élt elefántjától vette. Komoly kutatást fektetett a szerepbe, ennek köszönhetően a hatalmas gyík kellően félelmetesre is sikerült.

A színész a filmtörténelem egyik legismertebb karakterét játszotta, és mégis alig láttuk a vásznon. Nyugodjék békében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)