Hirdetés

Hatalmas hátrányból indult, mégis megverte a Sárkányok háza a Hatalom gyűrűit

|

Mindenféle értelemben, és most kiderült: nézettségileg is.

Hirdetés

Sokat mondó adatokat közölt a Nielsen kutatóintézet az ősz legforróbb tévés sztorijáról, a Sárkányok háza és A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi csatájáról. Ami a kritikai részét illeti, ezt egyértelműen a HBO Max nyerte: a Trónok harca előzményszériáját jobban szerették, mint a Tolklien világán alapulót, ami egyébként a világ legdrágább tévés produkciója lett. Ettől függetlenül hatalmas várakozás előzte meg az Amazon sorozatát, míg a legtöbben szkeptikusak voltak a "sárkányos Dallasszal", különösen a Trónok harca finoman fogalmazva ellentmondásosra sikerült utolsó évadai után.

Ez a nézettségen is meglátszott: a Sárkányok háza első részét a bemutató utáni héten 327 millió percet nézték összesen a nézők a HBO Maxon, a második rész műsorra kerülése utáni héten azonban már 721 millió percig streamelték a sorozatot a nézők. A hatalom gyűrűi éppen fordítva startolt: nagyon erősen kezdett, 1253 millió perces nézettséggel, majd részről részre egyre meredekebb zuhanásba kezdett. Szeptember 19-én fordult a kocka: a Sárkányok háza egy kicsivel megverte A Gyűrűk Urát, az évad végére pedig párhuzamosan kapaszkodott fel a két sorozat.

Hirdetés

További érdekességek a Nielsen kutatásából:

  • A Sárkányok háza nézőinek 35%-a 18-34 év közötti volt
  • A hatalom gyűrűi nézőinek 42 százaléka 50 éves elmúlt
  • A Sárkányok nézőinek csupán a 40 százaléka nézte az Amazon sorozatát is
  • Fordítva ez az arány 35 százalék volt

Mivel az adatok csak a HBO Maxra vonatkoznak, tehát nem veszik számításba a csatorna kábeltévés nézettségét, kijelenthetjük, hogy A sárkányok háza fordított és legyőzte az A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűit.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)