Hirdetés

Hatalmas leleplezést hozott a Ms. Marvel évadzárója

|

Hosszú ideje vártak már erre a Marvel-rajongók.

Hirdetés

A mai napon a hatodik résszel véget ért a Disney+-os Ms. Marvel tévésorozat, ami bár kétségtelenül nem a legjobb széria volt a streamingplatform életében, de az is vitathatatlan, hogy ez lett az egyik legkülönlegesebb, legegyedibb eddigi MCU-s produktum. A sorozatok több ponton is eltért az eredeti Ms. Marvel képregényektől, teljesen átírták például a főhősnő képességeinek eredetét és csavartak vizuális megvalósításon is.

A Marvel Comics kiadványaiban Ms. Marvel ugyebár azért bír szuperképességekkel (gyakorlatilag kb. úgy tudja nyújtani a végtagjait, mint a Fantasztikus Négyest vezető Mr. Fantastic), mert "Inhuman", avagy "Embertelen/Nemember" génekkel is rendelkezik. A sorozatban teljesen másról van szó, az évadzáró pedig tovább kavarta a dolgokat, de egyúttal megkaptunk egy olyan nagy leleplezést is, amire már évek óta vártak a rajongók. Értelemszerűen masszívan spoileres sorok következnek.

Hirdetés

A bűnrossz Marvel's The Inhumans (Embertelenek) sorozat után nem csoda, hogy a Marvel Studios inkább nem akarta erőltetni ezt a vonalat, és átírták Ms. Marvel MCU-s eredetét. Kamala Khan ugyanis a Marvel Filmes Univerzumában nem az Embertelenek közé tartozik. Ősei, a Homály Klán tagjai egy párhuzamos világból, a Noor dimenzióból érkeztek a fő Marvel univerzumba. Népét több néven is illeték, például dzsinneknek is hívták őket. Oké, ezen a ponton engedjük is el, hogy rögvest Aladdin varázslámpásának kék lakója ugrik be mindenkinek a név hallatán, nem a dzsinneken van a lényeg. Remekül összefoglalja a helyzetet egyébként a sorozatban az a mondat, miszerint "ha Thor a Himaláján landolt volna, akkor őt is dzsinnek hívnák az emberek".

Kamala Khan ereje is másként manifesztálódik, mint a képregényekben: lila, kristályszerű platformokat és pajzsokat képes idézni, és nem a testrészeit "növeli" vagy nyújtja meg, hanem ezeket is lila burokkal veszi körül. Ha a saját ökle köré egy óriási, lila kristályöklöt teremt, akkor a végeredmény egészen hasonló lesz, mint a képregényekben, csak épp megkérdőjelezhető minőségű CGI mellett csodálhatjuk a kristályosított végtagot. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A fináléban aztán még érdekesebb lett a dolog. Itt ugyanis kiderült, hogy Kamalának nem egyszerűen azért vannak különleges képességei, mert a vérvonala a Homály Klánig vezethető vissza. Egyik barátja, Bruno Carrelli ugyanis elmondja az utolsó rész végén a lánynak, hogy a génjeiben mutációt fedezett fel. Igen, most tényleg megtörtént az MCU-ban a mutánsok említése, és hogy még egyértelműbb legyen a dolog, pár pillanat erejéig felcsendült ebben a jelenetben a legendás X-Men: The Animated Series főcímzenéje is - a dalt konkrétan meg is nevezték a stáblistában. 

Korábban a filmek fő, 616-os Marvel univerzumában nem léteztek mutánsok, legalábbis nem esett szó róluk. A Doctor Strange az őrület multiverzumában moziban persze láthattuk az X-Men vezetőjét, Xavier professzort Patrick Stewart alakításában, de az a 838-as számú valóság volt, nem a többi MCU-s film világa. Kevin Feige már jó rég bejelentette, hogy a mutánsok filmes jogaival a jövőben kezdeni fognak valamit (ezeket a Fox felvásárlásával szerezte vissza a Marvel), de egyelőre nem világos, hogy mi lesz pontosan a belengetett mutánsos projekt, egy X-Men mozifilm, vagy valami egészen más. Mindenesetre most ehhez kerültünk egy lépéssel közelebb. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)