Hirdetés

A legnagyobb japán rajzfilmkészítő visszatért és egy új filmen dolgozik

|

Miyazaki Hayao rendező néhány évvel ezelőtt nyugdíjba vonult, de most úgy döntött, hogy visszatér egy film erejéig.

Hirdetés

Miyazaki Hayao valószínűleg minden idők legsikeresebb és legelismertebb anime rendezője, akinek olyan kiváló alkotások fűződnek a nevéhez, mint az Oscar-díjat is nyert Chihiro vagy A Vándorló Palota. A rendező a legutóbbi 2013-as filmjét, a The Wind Rises-t követően bejelentette visszavonulását, viszont most úgy tűnik, hogy még mindig maradtak történetek, amiket el szeretne nekünk mesélni.

Érdekes módon Miyazaki következő projektje egy CG film lesz, ami azért érdekes, mert korábban rendkívül kritikusan beszélt a digitális technikával készülő filmekről és korábban még sosem próbálkozott ilyesmivel. A filmet egyébként egy korábbi rövidfilm, a Boro the Caterpillar alapján fogják kidolgozni, amit korábban csak Japánban lehetett megtekinteni a Ghibli múzeumban, szóval ez mindenképpen jó lehetőség arra, hogy hozzánk is eljusson valami, amihez egyébként elég sokat kellett volna utazni.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy Miyazaki a visszavonulásáról beszélt, de végül újra és újra rájött, hogy nem akar felhagyni a filmezéssel. Mi nyilván nem bánjuk, hiszen még sosem láttunk tőle rossz filmet és nagyon reméljük, hogy még jó néhány alkotás van a tarsolyában.

Nektek melyik a kedvenc Miyazaki filmetek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)