Az HBO állítólag felajánlott negyedmillió dollárt a hackereknek, amiért azok fel tudták törni a rendszert

|

Több forrás is azt állítja, hogy egy nemrég feltűnt levelezés alapján a vállalat megpróbált jutalmat adni a kiszivárogtatóknak.

Szerezz akár 20 000 Ft kedvezménnyel PS4, vagy 74 999 Ft-tól Xbox One S konzolt további kedvezménnyel! Hirdetés

Már több mint egy hete zajlik az HBO körüli botrány, ugyanis hackerek ismét titkos adatokat szereztek meg, sőt, még néhány sorozat új részeit is idő előtt közzétették az interneten. Most újabb csavar van a sztoriban, ugyanis az a hír járja, hogy az HBO fizetni akart a tolvajoknak, mert sikerült nekik feltörniük a védelmet.

Hirdetés

A Variety és a The Hollywood Reporter is azt állítja, hogy kaptak egy emailt a hackerektől, miszerint az HBO a jóhiszeműség nevében felajánlott nekik 250,000 dollárt egy amolyan "bug bounty" gyanánt, tehát azért, mert hibát találtak a rendszer védelmén. A cég nem kommentálta a dolgot, de a Variety szerint valódi a levél.

A kiszivárogtatók végül nem fogadták el a pénzt, az eset pedig azért érdekes, mert általában a vállalatok ellenzik a hackerekkel való bármiféle tárgyalást, így nem tudni, hogy mi volt a célja az HBO-nak ezzel a lépéssel.

Szerintetek tényleg megtörtént az eset, vagy a hackerek csak le akarják járatni az HBO-t?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!