Hirdetés

Súlyosabb volt az HBO-hack, mint elsőre hittük, a Trónok harca is érintett

|

Egy hivatalos irat szerint több ezer dokumentumot, köztük rendkívül érzékeny adatokat sikerült ellopnia az HBO hálózatába beférkőző hackereknek, akik a Trónok harca következő részének forgatókönyvét is lenyúlták.

Hirdetés

A hét elején reppent fel a hír egy komoly hackertámadásról, amit az HBO szenvedett el, akkor az hamar kiderült, hogy a támadók néhány sorozat még meg nem jelent részei mellett a Trónok harca következő részének forgatókönyvét is közzétették. Amint azóta kiderült, ennél sokkal fontosabb adatok is a kezükbe kerültek.

Hirdetés

Erre egy, a csatorna által felbérelt biztonsági cégtől a Google-nek küldött dokumentum segítségével derült fény, amit a Variety szerzett meg. A legsúlyosabb dolog talán, ami ebből kiderül, hogy a támadók az HBO egyik magas rangú vezetőjének e-mail-fiókjához is hozzáférést szereztek, innen pedig nem csupán további adatokat tudtak ellopni, hanem személyes fiókjainak, így online banki és egészségügyi szolgáltatásokhoz kapcsolódó jelszavait is megtalálták. Továbbá megkaparintottak különböző céges nyilvántartásokat is, benne számos alkalmazott személyes adataival, ami pedig igazán aggasztó, erről screenshotokat is közzétettek.

Ehhez képest a dokumentum szerint több ezer szerzői jog által védett kép, szöveg, hang és videó eltulajdonítása csupán pénzügyi kárt okozhat a csatornának. Igaz, például a csupán 2018-ban képernyőkre kerülő bérgyilkosos sorozat, a Barry két részének közzététele biztosan fájt a készítőknek. Az HBO partnere persze igyekszik minél több keresési találatot eltüntetni, de így is komoly kárt okozott a csatornának a hackertámadás.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)