Hirdetés

Interaktív minisorozattal jelentkezett az HBO

|

Az USA-ban már megjelent a Mosaic című minisorozat, amiben az HBO-nak dolgozó szakemberek részben átengedik az irányítást a nézőknek.

Hirdetés

Akinek tetszett a történetét apró, a játékos által meghatározott sorrendben érkező darabokból összeállító Her Story, annak érdemes figyelnie, mikor jut el Magyarországra is a Mosaic című minisorozat. Az HBO szériájában Sam Barlow játékához hasonlóan mi választhatjuk meg néhány ponton, merre szeretnénk továbbhaladni az események megismerésével.

Hirdetés

A Her Storyval való hasonlóságot tovább erősíti egyébként a történet kezdete is, hiszen ezúttal is egy gyanúsított kihallgatásával kezdődik indul útjára a cselekmény. Ezúttal egy nő halálának körülményeit ismerhetjük meg a sorozat, nem feltétlenül lineárisan egymás után következő részeiből amik között bizonyos elágazi pontoknál választhatunk. Az időbeli ugrások mellett ráadásul több karakter szemszögéből is láthatunk egy-egy mozzanatot, ennek a rendszernek hála pedig a készítők szerint több alkalommal is érdemes nekifutni a Mosaicnak, hogy új részleteket tudjunk meg a történetről egy másik útvonalat választva. A sorozat rendezője és ötletgazdája Steven Soderbergh, az Ocean's-trilógia és a Magic Mike rendezője, aki a nagy hollywoodi projektjei mellett számos kisebb projektben is részt vett és kísérletezett a hagyományostól nagyban eltérő filmes megoldásokkal.

A Mosaic részét képezi egyébként egy alkalmazás is, amiben saját klipeket állíthatnak össze a nézők, így egy saját, újramixelt részletet megosztva a többi nézővel, de ez egyelőre inkább csak egy mellékes lehetőség a platformmal kapcsolatban, közel sem elengedhetetlen ahhoz, hogy élvezhessük a sorozatot.

Nektek hogy tetszik az ötlet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)