Hirdetés

Helyreállt a rend: megvan, hogy fog szólni végül magyarul a Get Over Here az új Mortal Kombat-filmben

|

Szíveskedjen időt szakítani rám és elém járulni?

Hirdetés

Csak a szinkronos előzetesben hallhattuk úgy, hogy "Állj elém, ha mersz!", a végleges magyar változatban már máshogyan fog szólni az ikonikus "Get Over Here!" - árulta el Dóczi Orsolya szinkronrendező a Szinkronjunkie-nak az új Mortal Kombat-filmmel kapcsolatban.

"Az előzetest, mint általában, egyik napról a másikra kellett elkészítenünk. Megpróbáltuk azokkal a színészekkel felvenni, akik a filmben szerepelnek majd, ez nem minden ponton sikerült" - mondta Dóczi.

"Azt hiszem, két olyan elem van az előzetesben, ahol eltértünk az ikonikus kifejezésektől, a »Get Over Here« mondat és Lord Raiden neve. Ezek helyükre kerülnek a filmben, tehát »Gyere csak ide!« lesz és »Raiden nagyúr«."

Hirdetés

Az interjúban Dóczi azt is elmesélte: 

"Gyakorlatilag minden második embert megkérdeztem mindenféle korosztályból, hogy játszott-e valaha Mortal Kombatot. Akik azt válaszolták, hogy igen, azokat azonnal kérdésekkel kezdtem bombázni, elsősorban a nevek kiejtéséről. Érdekes módon, itt nem voltak egységesek a válaszok, különösen, ami Liu Kang-ot illeti."

"Ki angolosan ejtette, ki pedig kínai módra, annak ellenére, hogy magában a játékban minden nevet angol kiejtéssel mondanak. Mi úgy döntöttünk, hogy az angol neveket angol kiejtéssel mondjuk, a kínaiakat kínai kiejtés szerint, a japánokat japánul."

Kiderült továbbá, hogy Sub Zero "száb zíró" lesz, míg a címet magát, miután a szinkronrendező mindenkivel kimondatta a játék nevét, "teljesen egyöntetűen »mortál kombát«-nak mondta mindenki, két rövid á-val, huszonévesektől a negyvenesekig".

"Igen, minden észrevételt szívesen veszünk! Fent már említettem két dolgot, amit javítottunk. Viszont Zámbori Somához ragaszkodom mint Sub Zero!" - tette még hozzá Dóczi.

A Mortal Kombat szinkronos előzetesét alant újrázhatjátok vagy pótolhatjátok be. A film HBO Max-es streampremierjére és amerikai mozibemutatójára 2021. április 16-án kerül sor. Az eredetileg április elejére beütemezett magyar mozibemutató a jelenlegi járványügyi korlátozások miatt valamelyest már képlékenyebb.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)