Hirdetés

Hervasztóan nyitott a mozikban a Shazam! Az istenek haragja

|

Úgy tűnik, a közönség nem kíváncsi rá, hogy milyen kalandokba keveredik Billy Batson és fogadott családja.

Hirdetés

Négy évvel az első rész bemutatója után megérkezett a mozikba a Shazam! Az istenek haragja, ám ahogy akkor sem kígyóztak hosszú sorok a jegypénztárak előtt, úgy most sem a varázsszóra felnőtt szuperhősök testébe bújó tiniken fognak meggazdagodni a Warner tulajdonosai. Sőt, ami azt illeti, még rosszabb is a helyzet, mint 2019-ben volt.

A David F. Sandberg rendezte Shazam! forgatása annak idején megközelítőleg 100 millió dollárt emésztett fel, a bevételei pedig megálltak 366,1 millió dollárnál, ami a mozis matek szabályait figyelembe véve nem túl acélos eredmény.

Hirdetés

A lényegesen rosszabb kritikákat kapott folytatásnak (mi sem ájultunk el tőle) minden esélye megvan rá, hogy még ezt is alulmúlja, mivel a DCEU történetének harmadik leggyengébb nyitását hozta össze. A hazai piacnak számító Kanadában és az Amerikai Egyesült államokban az előzetesen 35-40 millió dollár körülire becsült rajttól jócskán elmaradva, mindössze 30,5 millióig jutott az első és legfontosabb hétvégén. Innentől ugyanis hagyományosan lefelé vezet az út, hétről-hétre csökkennek a bevételek. És mivel nemzetközi viszonylatban sem tarol a Shazam! Az istenek haragja (eddig 35 millió dollárt szedett össze), már-már borítékolható a kudarc.

Mindössze két DCEU-s produkció kezdett rosszabbul a Pados Gyula által fényképezett folytatásnál, nevezetesen a Wonder Woman 2 és a Ragadozó madarak, de utóbbiak mentségére szól, hogy akkor már javában tombolt a lezárásokat és egy korlátozásokat kiváltó, a mozik forgalmát a töredékére csökkentő koronavírus-járvány.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)