Hirdetés

Hibázott a Disney azzal, hogy a Marveltől megszokott ütemben tolta ki a Star Wars filmeket

|

A Disney és a Lucasfilm nagy hibát követtek el, amikor a Marvelt másolták.

Hirdetés

Miután a Disney felvásárolta a Lucasfilmet, a Star Wars filmek a Marvel produkciókhoz hasonló ütemben kezdtek el megjelenni, ez azonban több okból is hiba volt. A 2015-ben debütált Az ébredő erő  hatalmas sikert aratott, a kritikusok és a nézők is szerették, a következő négy évben azonban már csak vegyes visszajelzéseket tudtak gyűjteni a Star Wars projektek.

A legnagyobb visszaesés a Solo: Egy Star Wars-történet és a Skywalker kora esetében figyelhető meg. A Star Wars idővonalát vizsgálva hamar rájöhetünk, hogy ezeknek a filmeknek a megjelenése egyáltalán nem a franchise-tól megszokott ütemben történt. Az eredeti trilógia részei 1977 és 1983 között mutatkoztak be, az előzménytrilógia pedig 1999 és 2005 között ment a mozikban. Eközben a folytatás trilógia és a spin-off filmek inkább a MCU 1. felvonásához hasonló idővonalat adoptáltak, 4 év alatt, 2008-tól 2012-ig öt film jelent meg.

Hirdetés

A ScreenRant elemzése szerint ez azonban hiba volt. 1977-ben, mikor az Egy új remény a mozikba került, senki által nem várt sikert aratott, mindenki érezte, hogy a Star Wars franchise valóban különleges és egyedi lehet. A filmek közti várakozás és a két trilógia között eltelt 16 év pedig csak erősítette azt a felfogást, miszerint ezzel az univerzummal nem lehet az a cél, hogy minél gyorsabban termelje ki a lehető legtöbb pénzt.

Mindezek mellett George Lucasnak és csapatának is több ideje volt átgondolni a filmeket, ami a legutóbbi trilógia esetében a szoros határidők miatt egyáltalán nem mondható el.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ezeket a faktorokat figyelembe véve nem csoda, hogy erős mítosz alakult ki a Star Wars körül. Sok rajongó például arról is meg van győződve, hogy Lucas Star Wars történetei precízen el voltak tervezve, ami csak tovább emeli azok presztízsét a Disney-féle filmekkel szemben, pedig tudjuk, hogy ez nem igaz. A George Lucas kezei alatt készült filmekben is sok kósza kísérlet volt, elég csak Luke és Leia másképp alakult kapcsolatára, vagy A sithek bosszúja kivágott jeleneteire gondolni.

Ezek azonban épp azért alakulhattak úgy, ahogy, mert a stábnak volt ideje a legjobb opciót kitalálni. Idő, ami a Disney filmjeinél egyáltalán nem állt rendelkezésre, pedig szükség lett volna rá. A feszes határidők előjött problémák vezettek például ahhoz, hogy rendezőt kellett cserélni a Solo-filmnél, de Carrie Fisher tragikus halála is kemény nehezítés volt, amit több idővel lehet, hogy jobban tudtak volna kezelni.

Kathleen Kennedy a Vanity Fairnek nemrégiben elmondta, tudja, hogy a Star Wars filmeknek fejlődniük kell és az egész, a franchise-on dolgozó stábnak le kell vonnia a következtetést a múlt hibáiból. Szerencsére úgy tűnik, nem a levegőbe beszél, hiszen 2019 óta tart a Star Wars filmhiátus, sorozatokban mesélik el az univerzum ilyen-olyan eseményeit, és nem tudni még, Taika Waititi alkotása vagy a Rogue Squadron mikorra lehet kész (utóbbit 2023. végére ígérik).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)