Hirdetés

Hiszed vagy sem, a Top Gun: Maverick igazából egy Star Wars-film is lehetne

|

A sztori alapjai legalábbis tökéletesen megegyeznek az Egy új remény sarkalatos pontjaival.

Hirdetés

Nem kérdés, hogy a mozifilmek több vagy kevesebb eleganciával ugyan, de ötleteket nyúlnak le egymástól. A Star Wars Explained YouTube-csatorna pedig most épp arra világított rá, hogy a Top Gun: Maverick gyakorlatilag Star Wars-mozi is lehetne, annyit nyúlt le a negyedik résztől, vagyis az Egy új reménytől.

Az alábbi videó rögvest a legfontosabb másolásokkal kezd: a Maverick ugyanis egy olyan film, ahol a pilóták arctalan ellenségekkel harcolnak, és be kell jutniuk egy hasadékba, miközben ketyeg az óra, itt pedig egy mindösszesen 3 méteres célpontot kell eltalálniuk a célzórendszerük segítsége nélkül. Ismerős?

Hirdetés

Nyilván maga az Egy új remény is sok elemet lenyúlt más filmekből, az előbb említett finálét például az 1955-ös The Dam Bustersből vette kölcsön. Ettől még mókás így kiemelve látni a hasonlóságokat, melyekről bővebben is mesél a Star Wars Explained videója.

Ebben a videóban pedig három teljes percen át pörögnek felváltva a Star Wars-filmek és a Top Gun: Maverick jelenetei, amik tökéletesen passzolnak egymáshoz:

Nektek feltűntek az egyezések, miközben a Mavericket néztétek?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)