Hirdetés

Hivatalos: A DC filmes univerzuma zsákutca, irányváltás jön

|

Nem mehetnek tovább úgy a DCEU dolgai, ahogy eddig, 10 éves terven dolgozik a Warner.

Hirdetés

Évek óta görcsösen igyekszik utolérni a filmes univerzumépítés területén a DC a Marvelt, és hogy hátrányát lefaragja, még attól sem riadt vissza, hogy levágjon pár kanyart. Emlékezzünk csak vissza, a Kevin Feige vezette Marvel Studios csak azt követően küldte mozikba első csapatfilmjét, hogy előtte öt másik filmet szentelt annak, hogy egy-egy szuperhőst megismertessen a közönséggel. A Warner pedig gondos alapozás nélkül szabadította rá a nézőkre az Öngyilkos osztagot, majd az Igazság ligáját. De talál ennél is nagyobb gondot jelentett, hogy nem akadt senki, aki előre látta volna, hogy melyik történetszál hova fut ki, mikor és milyen körülmények között keresztezik egymást a jövőben a karakterek útjai, kit és miért kellene legközelebb beépíteni az egyre gyarapodó DCEU-ba.

Ezzel párhuzamosan pedig látható koncepció nélkül tologatták ide-oda az egyes projekteket, sőt még individuális filmek is zöld utat kaptak, amelyeket az égadta világon semmi sem köt a filmes univerzumhoz. Más kérdés, hogy pont ezek (a 2019-es Joker és az idei Batman) sikerültek a legjobban.

Hirdetés

Fontos megjegyezni, hogy a DCEU-ank még távolról sincs vége, mert igaz, hogy a Wonder Twins és a már leforgatott Batgirl kaszája, valamint a Supergirl ingataggá vált helyzete ezt sugallhatja, azért változatlanul úton van a Shazam! - Az istenek haragja, a Black Adam, az Aquaman és az Elveszett Királyság, valamint a Flash - A villám is. Sőt a 2023-as naptárban szerepel a Blue Beatle mozi is, de azon már senki sem lepődne meg, ha a képregényes körökön kívül teljesen ismeretlen karaktert inkább későbbre, sokkal-sokkal későbbre tartogatná a Discovery fejének irányítása alá került Warner. Pláne annak ismeretében, hogy David Zaslav új stratégiával rukkolt elő.

"Az a célunk, hogy a Warnert ismét pályára állítsuk, és kiváló minőségű filmeket gyártsunk, a DC pedig egyike a listánk élén szereplő opcióknak. Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman csupa olyan márka, amit mindenhol ismernek a világban. Hatalmas lehetőség számunkra, hogy ezeket nagyszerű történetekkel tovább erősíthetjük. Éppen ezért újraindítottuk és átszerveztük magunkat, innentől fókuszálni fogunk. Lesz egy csapat, amelyik 10 évre előre megtervezi a DC jövőjét, nagyon hasonlóan ahhoz, amit Alan Horn és Bob Iger valósított meg a Disneynél Kevin Feige segítségével."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Zaslav úgy véli, hosszútávon sokkal erősebb és fenntarthatóbb üzletté lehet változtatni a DC-t, ezért a minőséget fogják előnyben részesíteni a mennyiséggel szemben. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy addig egyetlen film sem kerülhet a mozikba, amíg nincs igazán kész. Többé nem fordulhat elő, hogy a negyedéves számok miatt siettetnek egy-egy premiert.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)