Hirdetés

Hivatalos: augusztusban sem lehetnek fesztiválok

|

Gulyás Gergely jelentette be a döntést, miszerint a koronavírus elleni védekezés miatt továbbra sem engedélyezik a fesztiválokat, egyelőre nem tudni, meddig tart majd az 500 fős korlátozás.

Hirdetés

A koronavírus kitörésekor a legtöbb fesztivált lemondták vagy egy későbbi időpontra halasztották, mivel a kormány eredetileg augusztus 15-ig korlátozta az 500 főnél nagyobb látogatószámú kulturális események megrendezését - most azonban ezt teljes augusztusra kiterjesztették. A nyáron tehát már egészen biztosan nem rendezhetnek nagyobb koncertet.

Hirdetés

A mai Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy augusztus 15 után sem rendezhetnek fesztiválokat. Noha a miniszter szerint Magyarország jól helytáll a koronavírussal szembeni védekezésben, a második hullám már kezdi felütni a fejét, így az operatív törzs szerint nem lazíthatnak a szabályozásokon.

"a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályokat augusztus 15. után fenntartják"

- tolmácsolta a kormány döntését Gulyás.

 A Kormányinfón az is elhangzott, hogy a zenészek tarthatnak garázskoncerteket, melyeket a hallgatók felvételeken követhetnek. Ezekre 5,2 milliárdos támogatást kapnak és a Magyar Turisztikai Ügynökség bonyolítja le őket.

Nem tudjuk, hogy ez a döntés az őszre csúsztatott fesztiválokat is érinti-e, mindenesetre az idei nyár most már egészen biztosan fesztivál nélkül telik el.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)