Hirdetés

Hivatalos: eldőlt, ki rendezi a megreformált DC moziverzum első Superman-filmjét

|

A DCU fejesei is tisztában vannak azzal, milyen sok múlik a Superman: Legacy fogadtatásán, ezért nem bízhatták akárkire a projektet.

Hirdetés

Idén lezárul egy fejezet a DC életében, még kipörögnek a Zack Snyder fémjelezte érához kapcsolódó utolsó produkciók, aztán új korszak kezdődik James Gunn és Peter Safran vezénylete alatt. A Shazam! Az istenek haragja mától veszi ostrom alá a mozikat (olvassátok el spoilermentes kritikánkat), ezt követi júniusban a Flash - A villám, majd augusztusban a Magyarországon kevéssé ismert Blue Beetle karaktere köré felhúzott azonos című film, hogy aztán decemberben az Aquaman és az Elveszett Királyság tegyen pontot a DCEU (DC Extended Universe) végére.

A múlttal való szakítást világosan jelzi, hogy a Marvel filmes univerzumának (MCU) első számú konkurense DCU (DC Universe) néven folytatja, ám előrelátó módon nem akar mindent egyes filmet vagy sorozatot ennek alárendelni, ezért DC Elseworlds márkanév alatt gyűlnek majd össze azok a projektek, amelyeknek határozottan jót tesz a függetlenség. Ilyen Todd Philips Jokere és Matt Reeves Batmanje is.

Hirdetés

Ami azonban a DCU-t illeti, James Gunn a közelmúltban felfedte lapjait és megmutatta milyen filmekre és sorozatokra számíthatunk az elkövetkező években, később pedig kiderült, hogy az első fejezetnek (ez körülbelül az MCU fázisainak feleltethető meg) a felét se láttuk még. A beharangozott produkciók közül a legnagyobb érdeklődés egyelőre a Superman: Legacyt övezi, azt a mozifilmet, amit már a Klark Kentet, vagy kriptoni nevén Kal-Elt 2013 óta megformáló Henry Cavill közreműködése nélkül hoznak tető alá.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a 2025. július 11-ére belőtt alkotás forgatókönyvét személyesen Gunn írja, ám a rendező kilétét egészen mostanáig bizonytalanság övezte. Mert az, hogy a DCU írócsapatának egyik tagja szerint Gunn vállalja magára a rendezést is, még nem tekinthető hivatalos megerősítésnek. Az viszont már sokkal inkább, hogy ezt a DC Studios társvezetője is megtette a Twitteren. Gunn annyit fűzött még hozzá, hogy a testvére Matt elérzékenyült a kitűzött premierdátum láttán, amely történetesen az apjuk születésnapja.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)