Hirdetés

Hivatalos: elhalasztották a 2021-es Oscar-gálát

|

Csúszik a 2021-es Oscar, két hónappal később osztják csak ki a filmipar legjelentősebb elismeréseit.

Hirdetés

Ahogy arra számítani lehetett, a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia végül elhalasztotta a 2021 elejére tervezett Oscar-díjkiosztót. A mai döntés értelmében pedig az az időintervallumot is kitolta, melyen belül a jelölt filmeknek hivatalos bemutatóval kell rendelkezniük. 

Hirdetés

Az Akadémia friss rendelkezése szerint ugyanis valamikor 2020. január 1. és 2021. február 28- között kell bemutatni azokat a mozifilmeket, amelyek az Oscar-gála egyik aranyszobrára pályáznak. Erre értelemszerűen azért volt szükség, mert sok film premierje hosszú hónapokat csúszik a koronavírusjárvány miatt. Nevezni egyébként 2021. január 15-ig lehet a normál kategóriákban, míg a speciális díjakért 2020. december 1-ig lehet pályázni. 

Megvan a 93. Oscar-díjkiosztó hivatalos időpontja is: 2021. április 25-én fogják az új tervek szerint megtartani az eseményt. Ez nagyjából két hónapos csúszást jelent. A nagyközönség számára talán kevésbé jelentős hír, de elhalasztották a Governors Awards és a Scientific and Technical Awards gálákat, ezek új dátuma egyelőre nem ismert. Az Academy Museum of Motion Pictures megnyitóját áprilisra tolták. 

Ha a 2020-as nyertesekre vagytok esetleg kíváncsiak, akkor az ő listájukat ide kattintva éritek el.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)