Hirdetés

Hivatalos: Henry Cavill nem lesz többé Superman

|

Másként képzeli el a DC Films új vezetése a karakter jövőjét, és ebbe nem fér bele Henry Cavill.

Hirdetés

Nincs még tíz esztendeje, hogy Az acélember 2013-as bemutatásával Zack Snyder letette a DCEU (DC Extended Universe) alapkövét. A rivális MCU (Marvel Cinematic Universe) mintájára felépítendő filmes univerzum azonban az évek során egységes vízió híján egyre nagyobb hátrányba került, mígnem a Warner és a Discovery egyesülését követően az új főnök, David Zaslav arra a döntésre jutott, hogy tulajdonképpen rebootolni kell a teljes filmes univerzumot. Az átalakítás első fázisa során még a költségek lefaragása volt a elsődleges cél, ami egy sor kaszához vezetett, köztük a már leforgatott Batgirl film törléséhez.

Most pedig elérkeztünk a második fázishoz, amiben már kreatív szempontok dominálnak. A DC Films élére frissen kinevezett James Gunn és Peter Safran elképzelései alapján fog felépülni a DCEU következő 10-15 éve, amiben már nincs hely Petty Jenkins Wonder Woman 3-jának, és most már biztos, hogy Henry Cavill visszatérése Supermanként kimerült egy (talán több) cameóban.

Hirdetés

James Gunn ugyanis a Twitteren bejelentette, hogy ő írja a következő Superman filmet, ami a karakter életének korábbi szakaszára fókuszál, ezért értelemszerűen nem lehetséges, hogy újfent Henry Cavill öltse magára a jól ismert jelmezt. Ugyanakkor lehetséges, hogy más szerepben találkozunk még vele a jövőben.

"Ennél már nem is lehetnénk izgatottabbak, Peter és én készen állunk bemutatni a tervünket; az első projektjeinkről az év elején oszthatunk meg részleteket. Köztük van Superman is. Történetünk kezdetben a karakter életének egy korábbi szakaszára fókuszál majd, ezért nem Henry Cavill fogja alakítani. Viszont remekül alakult a találkozónk Henryvel, akinek nagy rajongói vagyunk, és egy csomó lehetséges együttműködésről beszéltünk, ami a jövőt illeti."

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Később Henry Cavill is megerősítette az Instagramon, hogy szögre akasztja Kal-El köpenyét.

"Szomorú híreim vannak. Végül mégsem térek vissza Supermanként. Azután, hogy a stúdió arra kért, októberben jelentsem be a visszatérésem, még az új vezetők felfogadása előtt, ez nem a legkönnyebben feldolgozható hír, de ilyen az élet. Tiszteletben tartom, hogy Jamesnek és Peternek fel kell építenie egy univerzumot. Nekik és mindenkinek, akiken köze van az új univerzumhoz, a legjobbakat kívánom.

Azokkal pedig, akik elkísértek az évek során, együtt gyászolhatnunk egy kicsit, de emlékeznünk kell rá, hogy Superman mindig itt van velünk. Minden, amiért kiállt, és amivel példát mutatott nekünk. Annak, hogy én viseljem a köpenyt, vége, de amit Superman képvisel, annak sosem. Csodás élmény volt ez veletek, előre és felfele."

Ami James Gunn Superman filmjét illeti, bennfentesek szerint Clark Kent életének azon szakaszát dolgozza fel, amikor frissen kezd riporterként a Daily Planetnél, ahol először találkozik majd Lois Lannel és más fontos karakterekkel. Érdekes egyébként, hogy ugyanezek a források úgy tudják, a J.J. Abrams és Ta-Nehisi Coates filmjét, amely Val-Zodot, a színes bőrű Supermant hozná el a mozikba, egy pillanatig sem veszélyeztette Henry Cavill végül kútba esett visszatérése, ahogy a most bejelentett reboot sem. Az a projekt ugyanis halad tovább a megvalósulás felé vezető úton.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)