Hirdetés

Hivatalos: jön a Dűne 2, kiderült a bemutató időpontja is

|

Most már biztosan nem marad befejezetlenül Denis Villeneuve monumentális sci-fije.

Hirdetés

Jogos aggodalommal követték a híreket az elmúlt napokban mindazok, akiknek tetszett annyira a Dűne első része, hogy kíváncsiak legyenek a folytatásra. Egészen mostanáig ugyanis bizonytalan volt a projekt sorsa, mert a Warner attól tette függővé a támogatását, hogy miként alakul a film nézettsége az HBO Maxen, és hogy ezzel párhuzamosan jól szerepel-e a jegypénztáraknál.

Frank Herbert 1965-ös regényének legújabb adaptációja, mely igazából csak a kötet első felét dolgozza fel, mindkét próbát kiállta, a streamplatformon lepipálta Az Igazság Ligája rendezői változatát, vagyis a Snyder Cutot, miközben a mozis bevételek már meghaladják a 223 millió dollárt, és mindennek a tetejébe még a kritikák is javarészt kedvezőek voltak (a miénket itt olvashatjátok el).

Hirdetés

Ennyi igazából elég is volt ahhoz, hogy a filmet gyártó Legendary Pictures a Twitteren eloszlasson minden kételyt és bejelentse: jön a Dűne második része. A főszereplő Paul Atreidest megszemélyesítő Timothée Chalame ugyancsak egy tweet formájában közölte a jó rajongóival követőivel.

Az is kiderült továbbá, hogy mikor láthatjuk majd a folytatást: amennyiben nem jön közbe semmi, akkor 2023. október 20-án kerül sor az amerikai premierre. Várhatóan pár nappal előbb vagy később tűzik majd műsorra a magyarországi mozik is, és szemben az első résszel, ezt már nem rakja fel a Warner azonnal az HBO Maxre.

Persze két év hosszú idő, sok minden változhat a premierdátumtól kezdve a streambemutatóval kapcsolatos álláspontig.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)