Hirdetés

Hivatalossá vált, amit a rajongók már sejtettek a Christopher Reeve-féle Superman és a Michael Keaton-féle Batman kapcsán

|

A legújabb képregényes Crisis-esemény konkretizálta a dolgokat.

Hirdetés

Nehéz már visszaidézni, hányszor és hogyan alakult át teljesen a DC Comics képregények univerzuma, de ez biztos, hogy ezt általában egy "Crisis" esemény vezette fel. Ez most sincs másként, épp a Dark Crisis címet viselő event fut a kiadó füzeteiben, amihez (a jól megszokott módon) egy halom side-projekt is kapcsolódik. Ilyen például a Dark Crisis: Big Bang nevezetű kiadvány, ami gyakorlatilag egy útmutató a most (sokadszorra) átalakuló multiverzumhoz. 

A füzetben Flash, Barry Allen áthalad egy halom párhuzamos világon, miközben meg akarja fékezni az újjászületett Anti-Monitort abban, hogy ismét eleméssze a multiverzumot. És bizony Flash eljut a Christopher Reeve-féle Superman és a Michael Keaton-féle Batman univerzumába is, amiről a kiadvány végén található lista konkrétan kijelenti, egyetlen világ, egészen pontosan a 789-es Föld.

Hirdetés

Ahogy az alábbi képen is látható, a 789-es Földön mindössze két szuperképességekkel rendelkező hős él: Superman és Supergirl, Batman szüleit pedig Joker ölte meg. Ha ebből még nem lenne egyértelmű, hogy a Christopher Reeve és a Michael Keaton főszereplésével készült klasszikus filmek egy világban játszódnak, a zárójeles rész arra is rámutat, miért 789-es számot kapott ez a realitás. Reeve első Superman-filmjét ugyanis '78-ban, Keaton első Batmanjét pedig 1989-ben mutatták be.

Supergirl is említés kap, az ő filmjét egyébként 1984-ben adta ki a Warner Bros., de hatalmas bukásnak bizonyult, ezért is emlékeznek rá olyan kevesen - a főszerepet Helen Slater kapta, az ő neve sem csenghet sokaknak ismerősen.

Most már tehát hivatalos: bár közös moziban sosem láttuk őket, a Christopher Reeve-féle Superman és a Michael Keaton-féle Batman egyetlen közös univerzumon osztozott.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)