Hirdetés

Hogy térhet vissza Boba Fett a The Mandalorian sorozatban?

|

Egy emberként hördült fel az internet, amikor szárnyra kapott a hír, miszerint a klasszikus Star Wars filmek leghíresebb fejvadásza vendégszerepelhet a The Mandalorian második évadában. De mégis hogy a búbánatba mászott ki a sarlacc verméből?

Hirdetés

Mióta rátette a kezét a Disney a Star Warsra rongyos négymilliárd dollárért, azóta a Disney+ platform koronaékszere, a The Mandalorian volt Bob Eigerék legnagyobb rajongással fogadott ötlete a nézők részéről. Elbújhat mögötte a teljes mozis termés antológiafilmestül és trilógiástul. Nem véletlenül sorolható a legjobban várt tévés/streames produkciók közé a második évad, amely kapcsán annyi kanonizált szereplő felbukkanása került már szóba, hogy lassan kezd osztálytalálkozó jelleget ölteni. Ahsoka Tano és Darth Maul mellett Boba Fett a legnagyobb név (pedig talán két percet se töltött a filmvásznon, és az elmúlása is bohózatba illő) a hivatalosan megerősített, vagy még csak pletykált visszatérők közül, és elvileg már az őt alakító színész neve kiléte sem titok.

Hirdetés

Az új-zélandi Temuera Morrisont nézték ki erre a szerepre, aki igazából kézenfekvő választásnak tűnik, elvégre a 2002-es A klónok támadásában már eljátszotta Boba "apját", Jango Fettet. De még ha végül nem is őrá aggatják a jellegzetes mandalori páncélt, akkor is megválaszolásra vár a kérdés, hogy miként lehet életben Boba Fett. Persze akinek a Star Wars többet jelent pár filmnél, az tudja, hogy a Legendák közé száműzött történetek között érdemes lehet kutakodni az esetleges megfejtés után.

A Star Wars univerzumon dolgozó alkotók többször is megengedték maguknak, hogy a halált ne visszafordíthatatlan állapotként kezeljék, így aztán Darth Mault és Palpatine-t is elkerülte a megérdemelt vég. Fett kapcsán pedig érdemes felidézni, hogy a sarlacc nagyon lassan emészti meg áldozatait, a folyamat akár ezer évet is igénybe vehet, mialatt ez a fura teremtmény életben tartja prédáját jóval azután is, hogy annak már ki kellett volna szenvednie végelgyengülésben. A tetőtől talpig páncélt viselő és állig felfegyverzett mandalori fejvadász emiatt akár ki is szabadíthatta magát szorult helyzetéből, miután a többiek odébbálltak. Az 1995-ös Tales from Jabba's Palace antológiakötetből kiderül, hogy Fett robbanószer segítségével oldott kereket, az egy évvel később megjelent Tales of the Bounty Hunters pedig azt taglalja, miként talált rá Dengar és ápolta, míg visszanyerte erejét.

Hasonló történt a Marvel-féle Star Wars képregény 1983-as kiadású 81. számában, amelynek paneljein a sarlacc visszaöklendezi a fejvadászt, akire jawák találnak. Mivel semmire sem emlékszik, nem az az első dolga, hogy Han Solo nyomába eredjen, de egy véletlenszerű találkozás elűzi az átmeneti amnéziát, neki pedig feltett szándéka revansot venni. Miután ennek már kis híján 40 éve, úgy érzem, nem baj, ha elspoilerezem, hogy elbukott. Amúgy nem bánt vele sokkal kedvesebben a Dark Horse Comics sem, amely 1991-ben a Dark Empire című minisorozatban szerepeltette a karaktert. Hat évvel Palpatine bukása után annak klónja támad (értelemszerűen nem egymaga) az Új Köztársaságra, az így keletkezett káoszt kihasználva pedig Fett is kidugja az orrát rejtekéből, hogy begyűjtse a Han Solo fejére kitűzött vérdíjat. Szegényt mindig összezárják az egykori csempésszel az írók, aztán nyilván neki kell a rövidebbet húznia. Emiatt jelenthetett rajongóinak egyfajta megkönnyebbülést, hogy Boba később a The Bounty Hunter Wars regénytrilógiában egy összetettebb, izgalmasabb karakter benyomását keltette, olyat, akit szívesen láttunk volna viszont a törölt Star Wars 1313-ban.

Mivel az említett történetek már nem képezik többé a kánon részét, a Disney-n múlott, hogy belőlük merítsen, vagy újraírja, miként kerülte el a biztosnak tűnő halált a fejvadász. Egy időben azt hittük mostanában kudarcot kudarcra halmozó Josh Trank (Fantasztikus Négyes, Capone) rendezővel összefüggésbe hozott önálló filmben talán választ ad erre a Disney, ám a projekt azóta is a limbóban lebeg. Ehelyett egy 2015-ös regény, a Star Wars: Aftermath szolgált némi támponttal a karakter sorsát illetően, amelyben egy guberáló talál a Tatooine-on egy marásnyomokkal teli mandalori páncélt. Ebből következhet az, hogy valamiképp kimászott, majd megszabadult a sérült páncéltól, és eloldalgott a helyszínről, akár pénzzé is tehette persze. A hasonló páncélt viselő Jodo Kast beleszövése az új kánonba is elképzelhető, de az ő neve semmit sem mond a csakis filmeket fogyasztó közönségnek, ezért elég valószínűtlen, hogy erre menne ki a játék.

Érdemes lehet egyúttal a mandaloriakról készült magyarázó videónkat is megnéznetek.

Az viszont most már biztosnak tűnik, hogy ha akár csak egy rövid cameo erejéig, de Fett szerepelni fog a Disney+ sorozatában, noha színre lépése okát illetően legfeljebb találgatni lehet. Ha kizárólag a filmekből indulunk ki, akkor tettei egyedüli mozgatórugója a busás vérdíj, amit a Yoda fajába tartozó gyermek fejére tűztek ki. Ugyanakkor az sem kizárható, hogy igyekeznek majd összetettebb, izgalmasabb karakterként bemutatni, aki érdeklődést mutat Din Djarin, avagy Mando sorsa iránt, és ahelyett, hogy Moff Gideon megbízásából dolgozna, inkább támogatja majd kollégáját. Ám mivel Fettnek látszólag csupán annyi köze van a mandaloriakhoz, hogy a páncéljukat viseli, de nem osztozik a krédójukban, kevés esélyt látunk egy Din Djarin-Boba Fett buddy movie-ra.

Ti elvárjátok a The Mandalorian második évadától, hogy megválaszolja Boba Fett életben maradásának rejtélyét, vagy bőven elég, hogy visszatér a Star Wars leghíresebb fejvadásza?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)