Hirdetés

Rég nem láttunk ilyen jó Star Wars rajongói filmet

|

A Hoshino című Star Wars rajongói film készítői egyetlen igazi párbaj nélkül is rengeteget mesélnek egy jedi és fénykardja kapcsolatáról.

Hirdetés

Az utóbbi években a rajongók munkái is egyre magasabb minőségűek Star Wars témában, a legújabb nagyra értékelt alkotás pedig a Hoshino című rövidfilm. A minőség persze annyira nem meglepő azt tekintve, hogy hétperces film elkészítésében nem éppen lelkes amatőrök vettek részt.

Stephen Vitale legfőbb partnere például Supergirl sorozat egyik írója, Eric Carrasco volt, de egy Emmy-díjra jelölt zeneszerző is részt vett a projektben, ahogy a speciális effektekért felelős csapat és a két főszereplő színész sem volt egyáltalán tapasztalatlan. A sikerhez persze kellett egy jó alapötlet is.

"Ha jól emlékszem, néhány frissebb rajongói filmről beszéltünk, amiket láttunk és amik a fénykardpárbajokat állították a középpontba - mint minden más rajongó, mi is imádtuk ezeket nézni. De mindketten azt taglaltuk, hogy a Star Warsból azok a pillanatok voltak ránk a legnagyobb hatással, amik nem az akcióról szóltak"

- emlékezett vissza a rendező, hogyan döntötték el, hogy szándékosan nem mutatnak meg egyetlen fénykardos összecsapást sem. De ennél több kellett, amiben Vitale és Carrasco ihletet merített a filmtörténet egyik nagy alakjától is.

"Eric átment sztorimódba és azt mondta, volna egy jedi-hangulatú, versszerű ötlete egy vak jediről és a fénykard jelentőségéről. Mindketten imádjuk Kurosawa filmjeit és A szamurájt [a 2003-as, eredeti nyelven Zatôichi című filmet] is. (...) Úgy gondoltam, rendkívül erőteljes lenne megmutatni egy vak jedit, aki önmagát sebezte meg a türelmetlensége és amiatt, hogy félreértette, mi is valójában az erő és mit jelent egy fénykardot viselni"

- folytatta Vitale. A sztori pedig úgy tűnik, másoknak is bejött, ugyanis a YouTube-on már több mint hatszázezer megtekintésnél jár a rövidfilm.

Nektek hogy tetszett a kevésbé az akcióra kihegyezett rövid sztori?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)