Hirdetés

Hugo Weaving kimaradása csak kicsit változtatta meg a Mátrix Feltámadásokat

|

A forgatókönyvírók elárulták, hogyan reagáltak, amikor kiderült, nem sikerült megegyezni az eredeti Smith ügynökkel a folytatásról.

Hirdetés

Ugyan szerintem a Mátrix Feltámadások egyáltalán nem sikerült rosszul, teljes mértékben megértem azokat, akiknek hiányzott, hogy az eredeti trilógia központi szereplői ne csak fele létszámban térjenek vissza. Azt már előre tudhattuk, hogy Hugo Weaving nem veszi fel ismét Smith ügynök szerepét, részben színházi elfoglaltságai miatt, részben pedig azért, mert a rendező, Lana Wachowski végül lefújta a színésszel folytatott tárgyalásokat. Nemrég egy interjúban a forgatókönyvírói csapat többi tagja elárulta, ők hogy élték meg Weaving kimaradását.

Hirdetés

Az io9-nek adott interjúban Wachowski két írótársa, David Mitchell és Aleksandar Hemon meséltek többek között arról, hogy melyik jelenet volt az, aminek a koncepciója az elsők között elkészült, illetve arról is, melyik jeleneteket volt a legnehezebb kitalálniuk. Aztán a riporter természetesen kitért arra is, mennyire volt kényszerű vagy szándékos döntés az eredeti Morpheus és Smith lecserélése.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ennek kapcsán elmondták, hogy Keanu Reeves és Carrie-Ann Moss újrázása, azaz Neo és Trinity nélkül semmiképp sem valósult volna meg a Mátrix 4. Emellett azt is előre elhatározták, hogy Morpheus új formájában tér vissza, és ugyan konkrétan nem mondták ki a nevét, utaltak arra is, hogyan látták Smith ügynök kérdését.

"(...) a rövid filmes karrierem kapcsán az egyik dolog, amit megtanultam, az, hogy ez a vészforgatókönyvek és B-tervek világa. Az a helyzet, hogy nem tudod előre, ki az, akivel meg tudtok egyezni, és ha először meg is születik a megegyezés, utólag akkor is megváltozhatnak dolgok. Szóval írtunk bizonyos szerepeket, most konkrétan nem árulom el, miket, de az egyik karaktert úgy írtuk, hogy egy bizonyos valaki fogja eljátszani, ami aztán végül nem volt lehetséges. De a szöveget nem változtattuk meg emiatt. Szóval a színész még mindig bele van írva a szerepbe"

- vázolta fel a helyzetet Hemon.

A két író az interjú másik részeiben is kiemeli, hogy a tárgyalások bizonyos részeit Lana Wachowski nélkülük intézte, így ők nem láttak rá minden részletre. Ezzel együtt elárulta a forgatókönyvön közreműködő Hemon (továbbra is némileg homályosan, név nélkül), hogyan látta ő az eredeti Smith ügynök kimaradását.

"Voltak előzetes tárgyalások, amiben mi nem vettünk részt, de nem sikerült teljes mértékben megállapodni. Mivel a Mátrix és az új film alaphelyzete némileg különbözik, Smith ügynök más lett volna bizonyos szempontból, függetlenül attól, hogy ki játssza el. És Jonathan Groff lenyűgöző a szerepben. Hozzá tudott tenni egy olyan dimenziót, amit nem láttunk előre az írás közben. De a filmben egy megnövekedett érzelmi töltet van, amihez ő tökéletesen illeszkedik"

- idézte fel élményeit az író.

A teljes képre tehát csak Lana Wachowski, vagy Hugo Weaving tudna rávilágítani, de úgy tűnik a beszámoló alapján, hogy a forgatás időzítésén kívül valami más is közbeszólt, ami miatt a rendező nem érezte megfelelőnek, hogy visszahívja Weavinget.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)