Hirdetés

Húsz év után távozik a Marvel kreatív igazgatója, Joe Quesada

|

A szakember elhagyja a Marvelt, hogy egy izgalmas új fejezetet kezdjen az életében.

Hirdetés

Joe Quesada, a Marvel Comics egyik kulcsfigurája lemond a cég kreatív igazgatói posztjáról, miután közel negyed évszázadon át töltött be fontos szerepet a képregénykiadónál. A Twitteren közzétett megdöbbentő bejelentésében Quesada arról tájékoztatta a rajongókat, hogy a több mint 20 éves pályafutása után elhagyja a Marvelt, hogy más lehetőségek után nézzen.

Quesada a képregényes karrierjét a DC és a Valiant kiadók művészeként kezdte, majd 1998-ban lehetőséget kapott, hogy a Marvel Knights keretében olyan címeket gondozzon, mint a Daredevil és a Fekete Párduc. A sorozat hatalmas sikert aratott, és miután két évig vezette a Marvel Knightsot, Quesada 2000-ben, Bob Harras távozása után a Marvel Comics főszerkesztői pozíciójába került.

Hirdetés

Főszerkesztőként Quesada volt a felelős két másik népszerű kiadványért: az érett korosztályra összpontosító MAX vonalért és a népszerű Ultimate Marvel szériáért is. Közel egy évtized elteltével Quesadát ismét előléptették először a cég kreatív igazgatójává, majd később a Marvel Entertainment élére keürlt. Egy ilyen illusztris karrier után - amely több évtizeden keresztül formálta a Marvel-univerzumot - sokakat meglepetésként ért Quesada távozása.

A volt kreatív igazgató egy hosszú nyílt levelet tett közzé Twitteren, amelyben a kezdetekről és az elmúlt két évtizedben tapasztalt kalandjairól írt, és bár nem megy bele részletesen abba, hogy miért távozik, azt azonban elmondja, hogy egy izgalmas, új fejezet kezdődik az életében, tervei között szerepel egy indie rövidfilm írása és rendezése is. Quesada természetesen szívből megköszönte a rajongóknak azt a sok szeretetet és támogatást, amit a Marvelnél töltött idő alatt kapott, és remélve, hogy vele tartanak a következő kalandra megígéri, hogy bármi is vár rá, az fantasztikus lesz. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A rajongók és szakmabeliek nyilvánvalóan szomorúan fogadták a hírt, ugyanakkor rengeteg támogatást és jókívánságot is kapott, többek között Gail Simone, Charles Soule, Jim Rugg és Jamal Igle is pozitív üzenettel bombázták a távozó vezetőt. Mi is a legjobbakat kívánjuk!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)