Hirdetés

Idris Elba szerint nem kellene azonnal betiltani a rasszizmust tartalmazó filmeket és sorozatokat

|

A színész úgy gondolja, hogy mindössze csak jelezni kéne a néző felé az ilyen jellegű tartalmak jelenlétét.

Hirdetés

A rasszizmus elleni harc jegyében nemrég több streaming szolgáltató is eltüntetett a platformjáról néhány részt bizonyos sorozatokból, és ideiglenesen még az 1939-es Elfújta a szél is lekerült az HBO Max kínálatából. Sokan nem is értették, mi szükség volt ezekre a lépésekre, és a jelek szerint akad még valaki, aki máshogyan járna el az ügyet illetően.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy még Idris Elba szerint sem kellene cenzúrázni a rasszistának bélyegzett filmeket és sorozatokat, ugyanis nemrég arról beszélt, hogy pont az ilyen esetek kezelésére van a besorolási rendszer, amivel jelezni lehet, hogy mire számítsunk egy adott alkotás kapcsán. A színész úgy gondolja, hogy a nézőknek tudniuk kell, hogy bizony készültek olyan műsorok is, amelyekben megjelent a rasszizmus.

Elba szerint még belefér, hogy a jelenlegi helyzetben néhány szolgáltató eltávolítja a kifejezetten problémásnak ítélt tartalmakat, ám úgy véli, hogy a jövőben tudniuk kellene az embereknek, hogy a szabad véleménynyilvánítás egy elfogadott dolog, a közönségnek pedig tisztában kell lennie azzal, mit fog látni.

Szerintetek jó megoldás volna egy külön jelzés bevezetése?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)