Hirdetés

Igazi horrorsztorit kaptak a Star Wars ewokjai

|

Nem lesz könnyű éjjel elaludni a kis ewokoknak, ha ilyen meséket mondanak nekik.

Hirdetés

40 évvel ezelőtt, 1983 májusában mutatták be először az amerikai mozik a klasszikus Csillagok háborúja-trilógia zárását, A Jedi visszatért. A négy évtizedes születésnap alkalmából a Marvel Comics elkezdett tematikus képregényeket is kiadni mostanában, ezek közül lett az egyik első a Star Wars: Return Of The Jedi - Ewoks. A képregényben gyakorlatilag egyetlen szövegbuborék sincs, nyelvfüggetlen alkotásról van tehát szó, bárki érteni fogja, egészen pontosan miről is szól a rövidke füzet. 

A sztori szerint az ewokok éjjel a tábortűz mellett olyan történeteket mesélnek az ifjaknak, melyekből bátorságot meríthetnek, és ráébredhetnek, hogy a igazából nem is olyan nehéz felülkerekedni a félelmeiken. Három ilyen mesét kapunk, a második azonban eléggé "félresikerül". Olyannyira, hogy konkrétan egy horrorba is beillő történetet tárnak elénk az alkotók az ewokok meséjén keresztül.

Hirdetés

Ehhez igazodik a "Paploo's Tale" nevezetű mese vizualitása is: teljesen fekete-fehér panelekből áll a sztori, egyedül a főhős köpenyét festették meg vörösre. A vörös köpönyeges bátor kis ewok előbb szembesül fajtársai tucatjának lemészárolt tetemével, majd pillanatokon beül felbukkan maga a gyilkos is: egy méretes gorax. Ezzel a szörnnyel először a kánonon kívüli spin-offnak tekinthető, A bátrak karavánja című tévéfilmben találkozhattunk 1984-ben.

A képregényolvasók már-már azt hihetnék, hogy most jön a fordulat, a kis ewok valahogy csak túljár valahogy a gorax eszén, de egyáltalán nem ez a helyet: a szörnyeteg egyetlen nagy harapással felfalja a vörös köpönyeges kalandort.

A képregény itt visszavált az esti tábortüzes jelenetre, ahol a törzsfő rendesen kupán is vágja azt az ewokot, aki ilyen mesét mondott. A törzs ifjoncai biztosan nehezebben hajtják majd álomra a fejüket, de az olvasók egy olyan Star Wars horrort kaptak, amivel ritkán találkozni a messzi-messzi galaxisban.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)