Hirdetés

Így felelt a Disney vezérigazgatója, mikor a részvényesek Gina Carano kirúgásáról faggatták

|

Valaki arra kérdezett rá, hogy van-e feketelista a cégnél.

Hirdetés

Érkezett pár izzasztóbb kérdés a Disney március 9-i befektetői értekezletén: egyről nemrég mi is beszámoltunk, ami Kathleen Kennedy jelenlegi Lucasfilm-elnök menesztésének esélyeiről szólt, de az egyik résztvevő természetesen arra is kíváncsi volt, miért rúgták ki Gina Caranót a The Mandalorianből, pontosabban arra, van-e úgymond "feketelista" a cégnél, kitérve a színésznő konzervatív politikai nézeteire, valamint arra is, hogy korábban a sorozat főszereplője, Pedro Pascal is élt náci analógiával aktuálpolitikai eseményekre reflektálva.

Bob Chapek, a Disney vezérigazgatója, anélkül, hogy bárkit is konkrétan megnevezett volna, úgy fogalmazott, szerinte a cég "se nem bal-, se nem jobboldali beállítottságú", ehelyett "univerzális értékekben hisz: a tiszteletben, a tisztességben, a becsületességben és a befogadásban".

Hirdetés

"Arra törekszünk, hogy tükrözzük világunk sokszínűségét. Azét a világét, ahol szerintem mindannyiunknak békében és harmóniában kellene élnünk."

- tette hozzá Chapek.

Cara Dune megformálóját februárban rúgták ki a sorozatból, azután, hogy egy máshonnan átosztott posztjában az a szöveg állt:

"A zsidókat az utcákon verték, nem a náci katonák, hanem a szomszédaik, még a gyerekek is. Mivel a történelmet megszerkesztették, a mai emberek többsége nem veszi észre, hogy ahhoz, hogy a náci katonák könnyedén a zsidók ezreit gyűjthessék össze, a kormánynak először saját szomszédaikat kellett rávenni arra, hogy gyűlöljék őket egyszerűen a zsidóságuk miatt. Miben különbözik ez attól, ha valakit gyűlölnek a politikai nézetei miatt?"

A színésznő hamar reagált kirúgásának hírére (amiről amúgy eleinte azt mondta, hogy ő is a közösségi médiából értesült, aztán meg már azt, hogy egy eltévedt e-mailből), mindjárt azzal dobálózva, hogy ő bizony a "cancel culture" áldozata. Pár napja a sorozatban szintén felbukkanó Bill Burr is kommentálta az esetet, illetve a cancel culture témáját is érintette. Aki látta már korábban standupját, az sejtheti, hogy az utóbbiról mi a véleménye.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)