Hirdetés

Így fest majd a legújabb Bosszúállók csapat

|

Jason Aaron saját Avengers képregénysorozata ugyan lezárul, de természetesen a Bosszúállók története folyik tovább.

Hirdetés

Jason Aaron neve valószínűleg itthon sem ismeretlen a képregényrajongóknak, hiszen magyarul is megjelent több kötet az író zseniális Thor sorozatából, ami az utóbbi minim 20 év legjobb mainstream szuperhősös történetei közé tartozik. Aaron egy ideje elengedte már Thor kezét, azóta viszont ő egyengeti a képregényes Bosszúállók sorsát, hiszen ő írta a fő Avengers képregénysorozatot, és az ő tollából született meg a kifejezetten a multiverzumra fókuszáló Avengers Forever minisorozat is.

Aaron most leköszön, ezzel pedig véget fog érni a szám szerint kilencedik ongoing (vagyis folyamatosan, havi rendszerességgel megjelenő) Avengers sorozat. Jellemző tendenciává vált a Marvelnél (és egyébként a rivális DC-nél is), hogy a nagyobb íróváltásoknál a számozás is újraindul. Jól látszik, hogy ez a megoldás az utóbbi években besűrűsödött, hiszen az első Avengers széria 1963-ban indult (ennek számozásához később többször is visszatértek), a második 1996-ban, a harmadik '98-ban, a negyedik 2010-ben, az ötödik 2013-ban, a hatodik 2015-ben, a hetedik 2017-ben, a nyolcadik, utolsó pedig 2018-ban. 

Mindeközben persze futottak az egyéb kapcsolódó sorozatok is, mint a West Coast Avengers, a New Avengers, a Young Avengers, a Mighty Avengers, a Dark Avengers, a Secret Avengers, az Uncanny Avengers, az A-Force, vagy a Savage Avengers.

Hirdetés

A számozás megtévesztő lehet, sokan hiszik azt, hogy bizonyos képregényekből azért indult el temérdek széria az elmúlt tíz évben, mert rosszul fogytak, de erről könnyen lehet, hogy az adott cím esetében szó sincs, egészen egyszerűen így jelezték az illetékesek, hogy távozott egy alkotó, lezárult egy nagy fejezet. Aaron távozásával pedig az Avengers esetében is lezárul, a finálé pedig pontosan olyan, mint amit el is vár az ember egy ilyen remek írótól és a többéves felvezetéstől. Most ne menjünk bele a részletekbe, legyen elég annyi, hogy a multiverzumos hacacáré nagy háborújában végtelen számú Amerika Kapitány csap össze végtelen számú Mephistóval. De hogyan tovább?

A Marvel fejesei már tudják a választ: az új, kilencedik Avengers képregénysorozat hamarosan startol, most pedig már az is kiderült, kik lesznek a csapattagok: a banda Marvel Kapitány vezetésével indul harcba, hozzá Vasember, Thor, Amerika Kapitány (a Sam Wilson-féle verzió), Fekete Párduc, Skarlát Boszorkány és Vízió csatlakoznak. A felállás abszolút klasszikusnak mondható. 

Íme az első lapszám tervezett borítóképe:

Az új sorozatot Jed MacKay fogja írni, a rajzokért pedig C.F. Villa felel. A borítókat Stuart Immonen rajzolja, aki ezzel a munkával tér vissza hosszú idő után a Marvelhez. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a sztorinak köze lesz valamilyen formában Kanghez, a hódítóhoz - tekintve, hogy őt építi új főgonoszként az MCU is, ez cseppet sem meglepő. Az első lapszám május 17-én érkezik meg az amerikai képregényboltok polcaira. 

MacKay egyébként jelenleg a Moon Knight sorozatot írja, és át fogja venni Doctor Strange történeteinek írását is, miután a Marvel legfőbb mágusa nemrég visszatért a halálból, így a Cleát, a doki exfeleségét a középpontba állító "Strange" sorozat véget ér, jöhet az újabb Doctor Strange képregénysorozat - immár a hatodik.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)