Hirdetés

Így néznek ki a kedvenc filmjeid speciális effektek nélkül

|

Űrséta, robotok, dínók, ezek mind mind a digitális technika segítségével készülnek, de gondoltad volna, hogy sokszor még a hétköznapi dolgokat is CGI helyettesíti?

Hirdetés

Ma már csak nagyon kevés film készül anélkül, hogy az alkotók egy kicsit hozzá ne nyúljanak a kész anyaghoz. Persze nyilvánvalóan rengeteg sci-fi és fantasy alkotás van manapság, ahol elengedhetetlen a digitális utómunka, de sokszor már az egyébként teljesen megvalósítható díszletek helyett is CGI-hoz nyúlnak a rendezők.

A Brightside most összegyűjtött néhány filmet, amelyben elengedhetetlen volt a számítógéppel generált helyszínek használata, és pára állították a filmben látott végeredményt a forgatáson készült képekkel. Bizonyos esetekben senkit nem lep meg a dolog, de azért vannak olyan esetek, ahol én mint laikus filmnéző nem is sejtettem, hogy egyébként az a bizonyos részlet egyáltalán nem úgy volt a forgatáson.

Ha ügyesen használják a technológiát, akkor az embert egyáltalán nem zökkenti ki a dolog, és képes a vásznon történő eseményekre koncentrálni, az itt felsorolt filmek pedig kivétel nélkül ilyenek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)