Hirdetés

Így néznek ki az orkok A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi sorozatban

|

Láthatóan nem spórolt a The Lord of The Rings: The Rings of Power külsőségein az Amazon Prime Video.

Hirdetés

Noha a diverzitásra törekvő szereposztásával számos rajongónál kiverte a biztosítékot, még gyűjthet pár jó pontot a világ legdrágább sorozataként beharangozott A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi, nem utolsósorban azzal, hogy Peter Jackson eredeti trilógiájának nyomdokain haladva, amikor csak lehet, épített díszletekkel, statisztákkal, jelmezekkel helyettesíti a gyakran illúzióromboló CGI-t. És egyelőre úgy tűnik, hogy a Másodkorban játszódó történet orkjainak kinézetére nem lehet majd panaszunk.

Az amerikai IGN kapta el egy interjú erejéig Jamie Wilsont, aki a színészek és statiszták által visel protézisekért felelős csapat feje, valamint Lindsey Weber executive producert, így mi is megtudhattuk, milyen szempontok alapján tervezték meg a Középföldét sáskaként elözönlő lényeket, akik egykor maguk is tündék voltak.

Hirdetés

Wilsonék abból indultak ki, hogy az orkok hosszú idő után térnek vissza a felszínre, ezért a bőrük világosabb és valamivel simább, továbbá látszik rajtuk, hogy nem viseli jól a napfényt. Emellett kevésbé izmosak, és nem viselik magukon oly sok korábbi összecsapás nyomait például sebek, karcolások formájában.

Amikor a kamera közelről mutatja őket, szinte minden esetben statisztákat fogunk látni valódi jelmezben, sminkben és persze a nagy műgonddal elkészített protéziseket viselve, hogy tényleg élethű legyen az összhatás. CGI-t pedig akkor használnak, amikor tömegjelenetekre kerül sor. Kiderült továbbá, hogy a franchise történetében először az ork asszonyokat is megpillanthatjuk, akik nem kevésbé harciasak, mint a férfiak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi szeptember 2-án indul az Amazon Prime Video streaming platformon, de nem ez az egyetlen tolkieni tartalom, aminek a rajongók akkortájt örülhetnek, ugyanis egy nappal korábban, szeptember 1-jén jelenik meg a Gollam karakterére fókuszáló The Lord of the Rings: Gollum is. Ezeket 2023-ban követi a The Lord of The Rings: Return to Moria túlélőjáték, rá egy évre pedig a The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim anime. Sőt, még az EA is kezd valamit a franchise-zal.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)