Hirdetés

Így született meg a Star Wars legendás nyitójelenete

|

Valószínűleg nincs ember a földön, aki ne tudná, mit jelent a "réges-rég egy messzi-messzi galaxisban".

Hirdetés

A különböző Star Wars filmek nyitójelenete legalább annyira fontos és legendás része a galaxis történeteinek, mint az erő és a fénykardok. A vetítés kezdetén a sötét moziteremben mindenki átszellemülten várja, hogy felcsendüljenek a John Williams által komponált dallamok, és feltűnjenek a vásznon a jellegzetes sárga betűk.

Hirdetés

Mikor George Lucas először mutatta meg a Star Warst egy szűk baráti körnek, a nézők között több is ott volt Hollywood meghatározó figurái közül. A legendás filmrendező, Steven Spielberg az Empire-nek mesélt az estéről. Visszaemlékezéséből például az is kiderült, hogy Brian De Palmát először kifejezetten felbosszantotta a film, pontosabban az, hogy semmilyen kontextusa nincs a történetnek:

"Brian elkezdett üvöltözni George-dzsal: »NEM ÉRTEM A TÖRTÉNETET! NINCS KONTEXTUS! MI EZ AZ ŰR IZÉ? KIT ÉRDEKEL? TELJESEN EL VAGYOK VESZVE!« Erre George így reagált: »Soha életedben nem csináltál kereskedelmi filmet! Miről beszélsz egyáltalán?« Erre Brian így folytatta: »Sikertelen lesz. Senki nem fogja érteni. Csak egy nagy üresség, csillagok meg néhány bugyuta űrhajó mozog összevissza.«"

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Nem ez volt az egyetlen kritika, amit a Star Wars legelső verziója kapott, mégis De Palma véleménye gyakorolta a legnagyobb hatást a filmre, hiszen az ő észrevétele kellett ahhoz, hogy a széria a legendás első jelenettel bővüljön. Erről a vetítés utáni vacsorán beszélgetett tovább Lucas és De Palma:

"[...] miért nem kezded egy magyarázó résszel, mint a régi időkben, felfele haladó szöveggel, ami megérteti a történetet?"

George Lucas végül, mint ahogy azt mindnyájan jól tudjuk, megfogadta rendezőtársa tanácsát, ami nélkül most eggyel kevesebb jellegzetes vonással bírnának a Star Wars filmek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)