Hirdetés

Így tért vissza a Willow egyik közkedvelt szereplője a folytatásban

|

A Disney+ sorozatának showrunnerje elmagyarázta, hogyan hozták vissza a rajongók egyik kedvencét.

Hirdetés

Az 1988-as, Ron Howard rendezésében és Warwick Davis főszereplésével készült fantasy, a Willow mára már kultstátusznak örvend, ez pedig pont kapóra jött a Disney-nek a streaming háborúban, így otthont adott az évek óta pletykált folytatásnak. Ez azonban nem film, hanem sorozat formájában érkezett meg, az első három részről már el is olvashattátok a véleményünket

A nyolc rész során a rajongók találkozhattak ismerős karakterekkel - hiszen visszatér Davis Willowként és Joanne Whalley is Sorshaként - valamint új arcokkal is - mint Tony Revolori (A Grand Budapest Hotel), Erin Kellyman (A Sólyom és a Tél Katonája) és Ralph Ineson (Az Északi) -, de volt valaki, akit mindennél jobban hiányoltak az előzetesekből és az első epizódokból a rajongók: Val Kilmert. A színész torokrákkal küzdött, és ugyan azt sikerült legyőznie, de a hangszálai tönkrementek, így már a Top Gun: Maverickben is csak cameózni tudott. 

Hirdetés

Kilmer úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt fennálló egészségügyi aggályok miatt nem bukkan fel a Willow folytatásában, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy teljesen kimaradt a szériából. A Skellin foglyai című hatodik részben ugyanis hallhajtuk karaktere, Madmartigan hangját, amint a lányához, Kithez szól. Madmartigan hatása és öröksége jelentős részét képezi a sorozatnak, a férfi lánya, Kit az egyik főszereplő és a célja az, hogy megmentse a testvérét, Airket. 

Kit a hatodik epizódban Willow-val együtt trollok fogságába kerül Skellin rettegett bányáiban, és találkoznak egy fogolytársukkal - akit Christian Slater alakít -, aki azt állítja, hogy ő Madmartigan. Allagash (Slater) azért adta ki magát Madmartigannak, hogy az igazi elmenekülhessen a trollok elől, és beléphessen Wiggleheim sírjába, hogy megtalálja a Cuirasst. Ez vezet ahhoz, hogy Kit hallja az apja hangját, amikor később ő is belép a sírba, és Jon Kasdan showrunner a Twitteren elárulta, hogy ezt úgy sikerült megoldaniuk, hogy Kilmer hangfelvételét egy mesterséges intelligencia és a Lucasfilm hangszerkesztője, David W. Collins segítségével kombinálták a fia, Jack hangjával, amely kísértetiesen hasonlít az apjáéra. Az MI-t a Sonantic fejlesztette a Val című dokumentumfilmhez

Jack ráadásul nem csak Val gyermeke, hanem a Madmartigan feleségét, Sorshát alakító Joanne Whalley-é is, így még inkább passzolt a sorozatba. Egyelőre nem tudni, hogy lesz-e második évada a Willownak, de ha igen, akkor talán van rá esély, hogy Kilmer nem csak a hangjával térne vissza - az új Top Gun moziban is nagyon szépen oldották meg ezt.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)