Hirdetés

Ilyen Alien film még nem készült, pedig imádnánk

|

Egy MI elképzelte, hogy milyen lenne napjaink egyik legegyedibb rendezőjének stílusában az emberek és a xenomorfok találkozása.

Hirdetés

A mesterséges intelligencia fejlődése rendkívül érdekes és izgalmas dolgokat eredményez: MI többek között tervezett már tetoválást, nyert meg állami festőversenyt, dizájnolt PlayStation-konzolt és képzelte el a jövő Budapestjét, de elkészítette már a világ utolsó szelfijét is. Utóbbiért a Midjourney nevű fejlesztés felelt: ez szöveges utasítások alapján hoz létre olykor hiperrealisztikusnak, olykor festményhatásúnak tűnő képeket bármilyen témában. 

A Midjourney ráadásul könnyedén hozzáférhető, hiszen bárki ingyenesen elérheti az MI Discord szerverén, egy gyors regisztrációt követően már kérhetjük is a legkülönfélébb alkotásokat tőle. A platform kedvelt játszótere a filmrajongóknak is, akik előszeretettel boronálnak össze egy rendezőt és egy témát vagy műfajt, hogy megnézzék, mi sülne ki a crossoverből. 

Hirdetés

A Midjourney Official Facebook csoportban pedig felbukkant egy olyan poszt, ami nem akármilyen víziót mutatott be: azt láthatjuk a részletgazdag képeken keresztül, hogy milyen lenne egy olyan Alien film, amelyet Wes Anderson rendezett. Az amerikai filmes többek között olyan művekkel jelentkezett eddig, mint A fantasztikus Róka úr, a Holdfény királyság, A Grand Budapest Hotel, a Kutyák szigete és A Francia Kiadás, rendezései jellemzően színekben gazdagok, semmivel össze nem téveszthető hangulatúak és illusztris szereplőgárdát vonultatnak fel.

Bizonyára Anderson több rajongója is eltűnődött már azon, hogy miképpen festene egy általa kivitelezett horror, de a Midjourney-nek köszönhetően már nem kell csak a fantáziánkra hagyatkoznunk, ugyanis az MI szerint valahogy az alábbiakhoz hasonlóan nézne ki olyan kinézetű színészekkel a stábban, mint Bill Murray, Adrien Brody, Jeff Goldblum és Tilda Swinton: 

Ti melyik rendezőt mozdítanátok ki a komfortzónájából és hogyan? Kommentben várjuk az ötleteket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)