Hirdetés

Ilyen lenne Tarantino Godzilla-filmje

|

A Ponyvaregény rendezőjének természetesen a hatalmas hüllőről is megvan a saját víziója.

Hirdetés

Quentin Tarantino kapcsán alapvetés, hogy hatalmas filmrajongóként számos franchise és műfaj áll közel a szívéhez, egy ideig például még saját Star Trek filmen is dolgozott, amiből viszont sajnos nem lett semmi. Most pedig egy másik széria kapcsán vetődött fel a neve, a Screen Rant ugyanis előbányászta egy évekkel korábbi nyilatkozatát, amelyben a rendező a saját Godzilla filmjéről beszélt.

Ami önmagában nem is meglepő, hiszen Tarantino munkássága nem áll távol az ázsiai filmművészettől, elég csak a Kill Billre gondolni. Ennek nem csak a témája hódol a szamuráj mitológia előtt, de például a Menyasszony (Uma Thurman) és Elle Driver (Darryl Hannah) összecsapásának koreográfiájánál is egy 1966-os japán klasszikus, a The War of the Gargantuas szolgált mintául.

Hirdetés

Ez pedig ugyanúgy a híres Toho stúdió szárnyai alatt készült, mint az eredeti Godzilla (1954), amit a Japánt sújtó világháborús atomcsapások nemzeti traumája ihletett. A legutóbbi filmjében már King Konggal balhézó lény ábrázolása azóta sokkal könnyedebbé vált, ám Tarantino szavaiból arra következtethetünk, hogy ő bizony visszatérne a franchise gyökereihez.

"Van egy ötletem egy Godzilla-filmre, amit mindig is meg akartam csinálni. Az egész Godzilla szerepe körül forogna Tokióban, ahol állandóan összecsap a többi szörnnyel, újra és újra megmentve az emberiséget - ettől vajon nem válna istenné? Az lenne a címe, hogy Godzilla uralma alatt élni. Ilyen a társadalom, amikor egy kib****tt nagy zöld gyík uralja a világod."

A rendezőt tehát a Godzilla-jelenség emberekre gyakorolt hatása fogta meg, ami kétségkívül érdekes és újszerű megközelítés lenne a kaidzsú kapcsán. A szörnyfilmek ráadásul többnyire a karakterábrázolásban és a dialógusban vallanak kudarcot, Tarantino viszont pont ezekben erős.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Kérdés persze, hogy ez a vízió vajon hozna-e annyi pénzt a stúdiónak, mint a Godzilla vs. Kong több mint 400 millió dollárt termelő, könnyen értelmezhető összecsapásai. Tarantino esetében persze semmi sem kizárt, s most, hogy ismét előkerült a nyilatkozat, valahol az online térben már biztosan szövegezik a projektért kampányoló petíciót.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)