Hirdetés

Ilyennek láttuk az új X-Akták nyitányát

|

Az igazság még ennyi év után is odaát van, de megéri felderíteni?

Hirdetés

Figyelem! A cikk a pilot alapján íródott, a teljes sorozat minőségére majd az évadkritika vonatkozik! 

Fox Mulder és Dana Scully karakterei kitörölhetetlenek mind a sorozattörténelem, mind a popkultúra nagykönyvéből. Az X-Akták méltán határozza meg mind a mai napig a rejtélyes, földönkívüli és természetfeletti esetekkel foglalkozó szériákat, elég ha csak a Mulderék ballonkabátjából előbújt A rejtélyre (Fringe) gondolunk.

Chris Carter sorozata egyrészt jól betalált az akkor a vasfüggöny lehullása után látványosan kitárulkozó világgal együtt járó paranoiára, másrészt tökéletesen kielégítette a krimi/thriller, valamint sci-fi sorozatkedvelőket is (elsősorban az ufó hívőket), ahogy az összeesküvés-elméletek megszállottjai is megtalálhatták a számításaikat 1993 és 2002 között.

Most a készítők egyelőre egy 6 részes minisorozat erejéig újranyitották az X-Aktákat az eredeti szereplőkkel, de hogy ez hosszabb távon is elegendő lesz-e, az a nézőkön fog elsősorban múlni. Bár a pilotból nyilván nem vonhatunk le messzemenő következtetéseket az egész sorozatra értendően, azért annyit mindenképpen elmondhatunk, hogy milyen volt kedvenceink viszontlátása, milyen volt újra visszatérni abba a rejtélyes közegbe, amit megszerettünk... nos, közel sem olyan kielégítő, mint szerettük volna. Az új X-Akták első epizódjának legfőbb problémája, hogy látványosan a 90'-es években ragadt, raádásul a készítők a háromnegyed órás játékidőbe mindent bedobtak, ami csak megfoghatja a nézőket, ezáltal kicsit túltolták a sorozatban kisebb adagokban teljesen szerethető elemeket. 

Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy a CineStar milyennek látta az X-Akták új évadának kezdését, az ne habozzon elolvasni a teljes cikket. Nektek hogy tetszett a pilot? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)