Hirdetés

Imádta a premier közönsége a Dungeons & Dragons-filmet

|

Szerencsére úgy tűnik, jól sikerült a szerepjáték feldolgozása.

Hirdetés

A koronavírus-járvány új lendületet adott a szerepjátékoknak, mivel a kényszerű karantén során sokan Zoom-on keresztül ismerkedtek meg az olyan rendszerekkel, mint például a Dungeons & Dragons. A reneszánsz pedig annyira jól sikerült, hogy nem kellett sokat várni egy D&D-film bejelentésére sem.

A műfaj feldolgozása vékony jég, eddig nem készült igazán jónak nevezhető alkotás ebben a kategóriában, noha próbálkozásból nem volt hiány: a Dungeons & Dragons című, 2000-ben bemutatott film például mindössze 3,6 pontot ért el a 10-ből az IMDb-n, annak ellenére, hogy Jeremy Irons és Thora Birch is szerepel benne. A 2005-ös Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon God csak árnyalatnyival lett sikeresebb (4,7), ebben viszont már gyakorlatilag egyetlen ismert név szerepelt. Hasonló sorsra jutott a 2012-es Dungeons & Dragons: The Book of Vile Darkness című tévéfilm is (4,4), szintén ismert nevek nélkül.

Hirdetés

A szerepjáték-rajongók tehát érthető szorongással várják a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves) című kalandfilm idei bemutatóját, amelynek már tavaly közzétették az előzetesét. A szereposztás ígéretes: a főbb szerepekben olyan nevek tűnnek fel, mint Chris Pine és Michelle Rodriguez, kisebb szerepben pedig Hugh Grant, illetve a tavaly PlayIT egyik díszvendége, Spencer Wilding is feltűnik, ennek ellenére a tavaly közzétett előzetes láttán bizonyára sokan írták le a filmet már a megjelenése előtt.

Lássuk be, bár Chris Pine és Rodriguez között láthatóan működik a kémia, a vizuális effektek itt-ott azért hagynak némi kívánnivalót maguk után. Ettől függetlenül a Gizmodo most örvendetes hírről számolt be a film kapcsán. A Dungeons & Dragons: Betyárbecsületnek ugyanis nemrég, a jelenleg is zajló South by Southwest (SXSW) fesztiválon megtartották a premierjét, és a lap értesülései szerint a közönség egyenesen imádta a kalandfilmet.

A Jonathan Goldstein és a hazai közönség számára talán leginkább a Dr. Csont ifjú pszichológusát, Lance Sweetst alakító John Francis Daley által rendezett filmről ugyanis a közönség tagjai és a hivatásos kritikusok is azt mondták, hogy kifejezetten szórakoztató lett, jó adag izgalommal és humorral. Aki pedig a játékkal kapcsolatos aggodalmai miatt nem tudott esetleg aludni, szintén megnyugodhat: a premier nézői szerint ugyanis a film tökéletesen átadja a játék szellemiségét, hangulatát.

A D&D-film egyébként március 31-én érkezik a tengerentúli mozikba, de Magyarországon már egy nappal korábban, március 30-án meg lehet nézni a bemutatót.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)