Hirdetés

Iszonyú sokan nézték meg egy nap alatt A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi első részeit

|

Az Amazon a saját szabályát is megszegte, hogy eldicsekedhessen a méregdrága sorozat sikeres rajtjával.

Hirdetés

Az érdeklődők már napok óta rávethetik magukat A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűire, amely A Gyűrűk Ura-trilógia cselekményét több ezer évvel megelőző Másodkor eseményeit igyekszik megeleveníteni, méghozzá méregdrága kivitelezésben, hiszen az első évad elkészítése 465 millió dollárjába került az Amazonnak.

Az első két rész alapján a látvánnyal nincs is gond, azt pedig majd az idő dönti el, hogy a fennmaradó 6 epizódban sikerül-e emlékezetesebbé tenni a széria karaktereit. Az Amazon mindenesetre már be is rendelte a második szezont, amire a nézettségi adatok alapján minden oka meg is volt a vállalatnak.

Hirdetés

A cég közlése szerint ugyanis az Amazon Prime Videón megejtett premier utáni 24 órában világszerte 25 millióan repültek rá A hatalom gyűrűire (annyian, ahányan Ausztráliában élnek), s ezzel ez lett a streaming platform történetének legsikeresebb rajtja. Erre utal az is, hogy az Amazon egyébként nem szokott tájékoztatni a tartalmai nézettségéről, de ezúttal érdemesnek látta kivételt tenni.

Az ugyanakkor nem derült ki, hogy pontosan mit értenek megtekintés alatt a vállalat (az egész epizód lepörgetését, vagy már X percnyi becsatlakozás is számít), illetve azt sem közölték, hogy milyen módszerrel állították össze a statisztikát. Egyesek ezért kételkednek az Amazon győzelmi jelentésében, főleg azok után, hogy a review bombing kiszűrésére hivatkozva az értékeléseket is korlátozta a cég.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ha viszont hihetünk a 25 milliós adatnak, akkor A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi valóban lendületes rajtot produkált, hiszen a nagy riválisként kezelt Trónok harca: Sárkányok háza bemutatója "csak" 10 millió nézővel döntött rekordot az HBO Maxon. Ennek kapcsán viszont érdemes megjegyezni, hogy az HBO csak az Egyesült Államokra vonatkozó információkat osztotta meg, illetve hogy a két széria egyébként meglehetősen eltérő húrokat penget, függetlenül a kardos-kosztümös-mágikus témától..

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)