Hirdetés

Itt van minden Marvel, Star Wars és Disney film vagy sorozat, amit az éjjel bejelentettek

|

A Netflix koronájának elorzása a cél, ezért debütál pár éven belül 50-nél is több sorozat és film a Disney+ kínálatában. A Marvel Studios, a Lucasfilm, a Pixar és a Disney Studios is önti majd a tartalmat, nem beszélve olyan izgalmas újdonságokról, mint az első Alien tévésorozat.

Hirdetés

Aki azt hitte, hogy a Geoff Keighley és sztárvendégei által felkonferált The Game Awards 2020 lesz a december 10-éről 11-ére forduló éjszaka legzajosabb szórakoztatóipari eseménye, az tartsa magát távol a sportfogadástól, és úgy általában a szerencsejátékoktól, mert nyilvánvaló, hogy nem Fortuna kegyeltje.

A számos világpremiert és kellemes meglepetést felvonultató gálaműsorral párhuzamosan ugyanis lezajlott a 2020 Investor Day, minek keretében lerántották a leplet a Marvel, a Star Wars, a Pixar és a többi részleg projektjeiről, amelyekkel az elkövetkező években találkozunk a filmvásznon (ha lesznek még mozik) és a Disney streamszolgáltatásának kínálatában.

Tekintettel a bejelentések sokaságára, úgy láttuk jónak, ha mindet összeszedjük egy átfogó cikkbe, méghozzá rendszerezett formában, hogy könnyebb legyen áttekinteni és befogadni az irdatlan információmennyiséget. Kezdjük mindjárt a szórakoztatóipari óriásegér első számú fejőstehenével, a szuperhősök és -gonoszok kimeríthetetlenül gazdag univerzumával.

Hirdetés

Marvel Studios

Disney+

Bár az MCU-hoz kapcsolódó élőszereplős sorozatok egyike sem készült el a streamplatform tavaly novemberi rajtjára, később pedig a koronavírus-járvány miatt félbeszakított forgatások okoztak újabb eltéréseket az eredeti ütemtervhez képest, most már három is azt várja, hogy végre megítélje a közönség, ebben a formátumban is működik-e a Kevin Feige által kifőzött recept.

  • A Skarlát Boszorkány, és a hősszerelmes android kalandját sitcom-szerű betétekkel feldobó WandaVision első évada nyitja a sort, mégpedig január 15-én, minek örömére újabb traileren győződhetünk meg arról, hogy a vidám és bohókás körítés csak a felszín.
  • Alig két hónappal később már egy újabb adag Marvel-élmény vár ránk az immár előzetesen is látható Falcon and the Winter Soldier képében. A két címszereplő új és régi ellenfelekkel kerül majd összetűzésbe a március 19-én induló, akciódúsnak ígérkező első szezon folyamán.
  • Noha a pontos premierdátum még nem ismert, a jelek szerint tartja a sorozatpremierek között kéthónapos időtávot a Disney+, emiatt májusban tudhatjuk meg, képes lesz-e egyedül kimászni a kulimászból az időutazással kacérkodó Loki.
  • Persze mindezzel még korántsem értünk a Marvel Studios sorozatos terveinek végére, hiszen még idén - várhatóan az őszi hónapok folyamán - befut a Hawkeye is, amelyben Hailees Steinfeldet láthatjuk majd Kate Bishopként.
  • Készül továbbá a What If? című, alternatív valóságba helyezett animációs széria is. A filmvásznon már látott szereplői az őket megformáló színészek hangján szólalnak meg.
  • Nem lettünk sokkal okosabbak a többi, már korábban leleplezett sorozattervvel (Moon Knight, Shee-Hulk, Ms. Marvel) kapcsolatban, ugyanakkor Kevin Feige, a Marvel Studios atyaúristene megerősítette, hogy Tatiana Maslany alakítja majd Bruce Banner unokatestvérét a reá fókuszáló szériában és lesz pár visszatérő karakter. Ami pedig Kamala Khant illeti, vele a Captain Marvel 2-ben is találkozhatnak a nézők.
  • Kiderült még, hogy további sorozatokat szeretne a stúdió belátható időn belül leszállítani, a Vasember örökébe lépő Riri Williams szerepében Dominique Thorne viszi majd a hátán az Ironheartot. Don Cheadle, vagyis James Rhodes is kap egy saját szériát Armor Wars címmel, ahogy a SHIELD direktorának is kijár már a megtiszteltetés. A Secret Ivasion két központi figurája Nick Fury (Samuel L. Jackson) és az alakváltó Talos (Ben Mendelsohn) lesznek.
  • Végezetül bizonyságot nyert, hogy 2022-ben gazdagabbak leszünk egy Guardians of the Galaxy Holiday Speciallel is, amit James Gunn rendez, a forgatást a harmadik mozifilmmel párhuzamosan megoldják, így nem kell újra összetrombitálni külön emiatt a stábot. Szintén ehhez a projekthez kötődik az I am Groot, mely vicces rövidfilmek gyűjteménye lesz.

És a filmek

Eddig csupán azt tudtuk, hogy milyen MCU-filmekre számíthatunk 2022 nyaráig: mint ismeretes, a Covid19 miatt a Fekete Özvegy premierje 2021. május 7-ére csúszott (nálunk egy nappal korábban mutatják be); rá két hónapra, július 9-én egy eddig nem látott hőst ismernek meg a nézők (akik nem olvasnak képregényeket) a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája címszereplőjének személyében; november 5-én pedig egy egész csapatra való új arccal barátkozhat a közönség, amikor bemutatkoznak az Örökkévalók. Az évet végül december 17-én a harmadik Tom Holland-féle Pókember-film zárja, amely minden jelek szerint felvonultat majd több Peter Parkert is.

2022. március 25-én Doctor Strange az őrület multiverzumában fogja elvarázsolni a moziba járókat, míg május 6-án a Thor: Love and Thunderre válthatunk jegyet. Utóbbinak főgonoszát Christian Bale kelti majd életre, és most már az sem titok, hogy az általa megformált karakter nem más, mint Gorr, az Istenölő.

  • Chadwick Boseman tragikus halála miatt nem vették le a napirendről a 2022 július 8-ára tervezett Fekete Párduc 2-t. Ryan Coogler marad a rendező, ám miután senki sem akarja, hogy más színész öltse magára T'Challa királyi palástját, minden bizonnyal más szereplőkre fókuszál majd a történet.
  • Hivatalosan készül a harmadik film a legkisebb hőssel a főszerepben. Az Ant-Man and the Wasp: Quantumania jórészt változatlan stábbal dolgozik majd, Peyton Reed ül a rendezői székben, Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas és Michelle Pfeiffer is visszatérnek. Ellenfelük Kang, a hódító lesz, akit Jonathan Majors kelt majd életre.
  • Kiderült továbbá, hogy a Doctor Strange az őrület multiverzumában című film szorosan kapcsolódik a WandaVision sorozathoz, és a harmadik Pókember-filmhez. Utóbbiban fel is bukkan majd a Benedict Cumberbatch által megformált varázsló.
  • A legfontosabb bejelentés pedig nem más, mint hogy a Marvel Studios nekilát az első, házon belül forgatott Fantasztikus Négyes-film előkészületeinek. Talán így vezetik majd fel az X-Men mutánsait, ha már sajnálatos módon egy árva szó sem esett a kvázi hivatalosnak mondott Deadpool 3-ról.

Lucasfilm

Disney +

Vajon bárkiben is felmerült a gondolat a The Mandalorian kiemelkedően népszerű elő évada láttán, hogy a Disney beéri egyetlen szériával, és csak azt bővítgeti majd? E meglehetősen naiv elképzeléssel szemben a valóság az, hogy vérszemet kapott a stúdió, és annyi tartalmat zúdít ránk, hogy végül nem lesz időnk semmi másra az életben.

  • Példának okáért már zajlanak is két spinoff, a The Mandalorian: Rangers of the New Republic és az Ahsoka előkészületei. Az alkotók elképzelése szerint lesz átjárás köztük és a The Mandalorian között, tehát több crossover epizódra is készülhetünk a jövőben.
  • Animációs sorozat lesz a The Clone Warshoz kapcsolódó Star Wars: The Bad Bach, amely magától értetődő módon a Disney+ exkluzív tartalmainak kínálatát hivatott gyarapítani.
  • Cassian Andor (Diego Luna) karakterével is találkozunk hamarosan, méghozzá 2022-ben a Star Wars: Andor széria révén.
  • Leslye Headland, a Russian Doll alkotója is egy Star Wars sorozaton ügyködik, a The Acolyte a High Republic érában játszódik majd.
  • Megerősítették, hogy az Obi-Wan Kenobi sorozatban felbukkan Hayden Christensen is, de már Darth Vaderként.
  • Star Wars: Visions címmel egy antológiasorozat tervei is körvonalazódnak, utóbbit az animációs filmek kedvelőinek lesz leginkább ínyére.
  • Saját, limitált sorozatot kap Lando Calrissian is, mégpedig Star Wars: Lando címmel.
  • Végül, de nem utolsósorban érdemes megemlíteni, a robotokra fókuszáló A Droid Story-t is. Erről csak annyit tudni, hogy R2-D2 és C-3PO egy új hős társaságában keveredik majd különféle kalandokba.

És a filmek

Az új trilógia vegyes fogadtatása kijózanította a Disney-t, kukában landolt az a terv, amelyik szerint vetésforgóban évente váltották volna egymást a filmek a mozivásznon. Tudjátok, egy múltba visszarévedő Star Wars történet, majd egy újabb kaland, és így tovább az idők végezetéig.

  • A következő produkciót csak három év múlva, 2023 decemberében láthatjuk majd. A játékosok szívét is megmelengető Rogue Squadron rendezésére a Wonder Woman-filmek direktorát, Patty Jenkinst sikerült megnyerni.
  • Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke megerősítette, hogy Taika Waititi készülő filmje a rendező eddigi munkáihoz hasonlóan őrült és vicces lesz, de biztos, hogy nem a közeljövőben kerül majd a mozikban, hiszen most a Thor: Love and Thunderre koncentrál, 2023-ban pedig az imént említett Rogue Squadroné a színpad.
  • De a Lucasfilm másból is áll, nem csak a Star Warsból, emiatt megtudhattuk, hogy gőzerővel zajlik az utolsó Indiana Jones film előkészítése, amit 2022 júliusában láthat majd a közönség.

Pixar

Disney +

Butaság lenne a Disney közönségét kizárólag Star Wars- és Marvel-rajongókként beskatulyázni, elvégre a cég fő profilját hagyományosan a családi filmek, sorozatok és animációs alkotások határozzák meg. Ebbe tökéletesen beleilleszkednek a Pixar produkciói, melyek közül elég sok készül már most is dedikáltan a streamplatformra.

  • December 25-én debutál a SparkShorts legújabb epizódja Burrow címmel. Ez is egy rövid, mindössze néhány perces mű lesz.
  • Januárban indul a Pixar Popcorn a stúdió ikonikus karaktereit felvonultató szkeccsek sorozata.
  • A Fel kutyusára, Dugra fókuszáló széria rajtol majd el 2021 őszén Dug Days címmel.
  • Készül egy Verdák sorozat is Villám McQueen és Matuka kalandjairól, utóbbit 2022 őszénél hamarabb biztosan nem láthatjuk.
  • Ezeknél érdekfeszítőbb viszont egy 2023-ra tervezett projekt - megint csak őszi indulással -, a Win or Lose, amely a Pixar első hosszabb formátumú (értsd: nem 6-8 perces epizódokból álló) animációs sorozata lesz, ráadásul egy teljesen eredeti, a stúdió minden korábbi alkotásától független ötlet alapján. Cselekménye egy iskolai softball csapat körül forog.

És a filmek

Filmes fronton sem nyugszik a Pixar, tartja a megszokott tempót, ami mellett évente nagyjából egy-egy friss alkotással találkozhatunk. A közeljövőben ugyanúgy láthatunk majd a stúdiótól eredeti filmeket, mint folytatásokat is spinoff-okat.

  • 2021 júniusában érkezik a Luca, az olasz riviérán játszódó bájos felnövéstörténet, melyben Luca nyári élményeit követhetjük nyomon, mígnem felszínre bukkan egy mindent megváltoztató titok.
  • Önálló filmet kap a Toy Story-filmekből ismert Buzz Lightyear, valamikor 2022 nyarán láthatjuk majd a moziban. Ha feliratosan nézzük, akkor Chris Evans hangján szólal meg a Lightyear főszereplője.
  • Egyelőre még a bemutatás éve sem ismert, de már elkezdődtek a munkálatai a Turning Red című produkciónak, melynek főhőse egy 13 éves kamaszlány, aki szó szerint óriási vöröspandává változik, amikor felidegesítik, vagy bármilyen okból izgatott állapotba kerül.

Disney Animation

Abból, hogy annak idején a Pixar a Disney tulajdonába került, szerencsére nem következett az, hogy a vállalat felszámolja saját, nagy múltú animációs részlegét. Ha így történt volna, számos emlékezetes élménnyel lennénk szegényebbek, és az alábbiakkal sem lehetne újabb előfizetőket vonzani a Disney+ bűvkörébe.

  • A nálunk 2021. március 11-én debütáló Raya és az utolsó sárkányt a tengerentúlon már március 5-én műsorra tűzik a mozik, és ugyanakkor a Disney+ nézői is megtekinthetik, ha kifizetik a felárat.
  • 2022-re két sorozattal is készül a Disney Animations: a Baymax! a Hős6osra épül, és előreláthatóan az év elején mutatkozik be; ősszel viszont a Zootropolis- Állati nagy balhéból táplálkozó Zootopia Plus tart majd igényt a figyelmünkre.
  • Ugyancsak a streamplatformon mutatkozik be a kolumbiai helyszíneken játszódó Encanto animációs film, valamint a Kugali Mediával közösen készített Iwaju sorozat.
  • 2023 viszont már a dalos, táncos alkotások híveinek kedvez, ekkor mutatkozik be ugyanis az A hercegnő és a béka Tiana című spinoffja, és a Vaiana musicalsorozata.

Egyéb filmek és sorozatok

Noha az elsődlegesen a befektetőknek szóló, de számunkra sem épp érdektelen bejelentések legtöbbje a Marvel és a Star Wars franchise-okhoz, valamint a Disney Animation és a Pixar családbarát alkotásaihoz kapcsolódott, van még más is, amiről érdemes beszélni a Fox felvásárlásával összefüggésben.

  • Kiderült, hogy nemcsak a Marvel indít új Alien-sorozatot (képregényről van szó), hanem Noah Hawley, a Fargo és a Legion showrunnere leszerződött egy élőszereplős (nem sokáig, hiszen valószínűleg a többség meghal) Alien tévésorozatra, amit az FX csatorna nézői és a Hulu streamplatform előfizetői láthatnak majd. Dátum még nincs, de annyi biztos, hogy az Alien filmeket veszi majd alapul.
  • Chris Hemsworth és Will Smith is saját sorozatot forgat a National Geographic számára: Hemsworth a Limitlessben az emberi test teljesítőképességének határait feszegeti, míg Smith a Welcom to the Earthben bolygónk legkülönlegesebb titkait és megmagyarázhatatlan jelenségeit kutatja.
  • A Disney+-on fog debütálni a Jégkorszak spinoff-sorozata, amelynek főhősét Simon Pegg szólaltatja meg. Az első film, az Ice Age: Adventures of Buck Wild cseleményét a címszereplő menyét köré szövik és 2022 elején mutatják majd be.

Nagyot ment a Disney streamplatformja

Míg a filmszínházak masszív veszteséggel kénytelenek zárni az idei évüket, és minden valószínűség szerint 2021-et is elbukják majd, addig a streaming platformok valósággal szárnyalnak, köztük a Disney sajátja is, amely már 86 millió előfizetőnél jár úgy, hogy számos országban még nem elérhető a szolgáltatás. A terjeszkedésnek és a rengeteg új tartalomnak (félszáznál is több bejelentésre került sor) persze ára van, emiatt az Egyesült Államokban 2021 márciusától 7,99 dollárra emelkedik az előfizetési díj.

Lesz viszont januártól egy nagyobb csomag 18,99 dollárért, amely a Disney+ mellett már az ESPN+ és a Hulu gigantikus mennyiségű kontentjét is magában foglalja. Utóbbit pedig végre bevezetik a nemzetközi piacra, igaz, más néven. A Star (mennyire örülhetnek a Starz tulajdonosai ennek) 2021 februárjában indul el Kanadában, Új-Zélandon és pár európai országban, de még az év vége előtt kiveti hálóját Japánra és Dél-Koreára is.

Így fest tehát a Miki egeres gigacég mesterterve, amellyel megroppantaná a piacvezető Netflix gerincét, és reményei szerint nézők százmillióit láncolná hosszú-hosszú időre az általa üzemeltetett streamplatformokhoz. Bivalyerős franchise-okkal, szuperhősökkel, fénykardokkal, a családokat megcélzó animációs filmekkel, sporttal és ismeretterjesztő tartalmakkal, valamint kimondottan felnőtteknek szánt produkciókkal nem is olyan reménytelen a vállalkozás.

Ti mit gondoltok erről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)