Hirdetés

J.J. Abrams egy teljesen új Pókembert mutat be

|

A híres rendező fiával ír együtt egy Marvel képregénysorozatot, amelyben bizony már nem Peter Parker a barátságos és közkedvelt hálószövő.

Hirdetés

1962-es első felbukkanása óta Pókembert már számtalan verzióban láthattuk, az elmúlt évtizedekben egy halom klón és alternatív univerzumos alteregó feltűnt már a Marvel füzeteiben, elég csak a Skarlát Pókra, Miles Moralesre, vagy épp a jelenleg Ghost Spider néven futó Spider-Gwenre gondolni. J.J. Abrams fiával, Henry Abramsszel és Sara Pichelli grafikussal együtt egy most új Pókember képregénysorozaton dolgozik, amelyben ismét egy új karakter ölti magára az ikonikus vörös-kék pókruhát. Figyelem, a következőkben spoileresen fogjuk taglalni a most megjelent Spider-Man #1 történetét!

Hirdetés

A nemrég megjelent, egyszerűen csak Spider-Man címet viselő, ötrészesre tervezett minisorozat első füzete rögtön egy hatalmas csatával indít, amelyben megismerhetjük a széria új főgonoszát, Cadaveroust is. Pókember végül ugyan sikeresen megfékezi a pusztító és meglehetősen félelmetes gonosztevőt, azonban odalesz a jobb karja, sőt Cadaverous még szerelmét, Mary Jane-t is kivégzi. Hamar teljesen egyértelművé válik tehát, hogy egy alternatív univerzumban járunk, ebben a világban pedig Peternek és M.J.-nek született egy kisfia, az ifjú Ben Parker.

Hirtelen ugrunk 12 évet az időben, Ben immár gimnazista, és pontosan azokkal a problémákkal kell megküzdenie mint minden tinédzsernek, ugyanabban a helyzetben találja magát, mint a '60-as évek füzeteiben édesapja. Az egyik nap azonban Bennek rémálma lesz, ebből pedig úgy ébred fel, hogy épp a plafonra tapadva ordít - ekkor jön rá arra, hogy szuperképességekkel rendelkezik. A drága öreg May néni találja meg a kétségbeesett fiút, majd fel is küldi egyből a padlásra, hogy nézzen körül apu cuccai között. Ben ekkor találja meg Peter Pókember-felszerelését. Igen, ebben a világban felesége elvesztése után Peter szögre akasztotta a jelmezt, most viszont a jelek szerint fia lesz az, aki leporolja a pókszerkót. 

Egyelőre nem sokat tudni Cadaverous motivációiról, de nagyon úgy tűnik, hogy nem egy átlagos rosszfiúval van dolgunk. Kíváncsian várjuk a következő számot, aztán pedig ki tudja, ha Ben Parker elég népszerű lesz, akkor később simán arra a sorsra juthat, mint Miles Morales, és idővel csatlakozhat a fő Marvel képregényes univerzum hőseihez. 

Nektek mennyire tetszik J.J. Abrams képregényének alapötlete? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)