Hirdetés

James Cameron belengette a visszavonulását

|

Cameron sem akar örökké a szakmában maradni, de vannak még tervei.

Hirdetés

A legtöbb rendező akkor is boldog lenne, ha csak feleannyi kultikus film kötődne a nevéhez, mint amennyi James Cameronéhez. A háromszoros Oscar-díjas kanadai filmes olyan alkotásokkal ajándékozott meg minket, mint A bolygó neve: Halál, a Terminátor 1-2, a True Lies - Két tűz között, a Titanic és az Avatar (amelyek közül kettő ott van minden idők legtöbb bevételt elérő filmjeinek toplistáján), ráadásul producerként számos projektet támogatott - köztük az Alita: A harc angyalát is.

A 2009-es Avatar óta főleg a na'vik világának bővítésével van elfoglalva, de azt is végtelen profizmussal teszi, amelynek eredményét hamarosan a mozikban is megtapasztalhatjuk, ugyanis december 15-én bemutatják az Avatar: A víz útját, amely ha sikeres lesz, akkor több folytatás is követi majd

Hirdetés

A már 68. életévét taposó rendező pár hónapja megpedzegette, hogy még néhány kalandot lepörgetne Pandora bolygóján, de utána továbbadná az Avatar franchise stafétáját egy új alkotónak, most viszont a The Hollywood Reporternek nyilatkozva azt is elárulta, hogy nem csupán az Avatart passzolná át, hanem egyúttal vissza is vonulna a filmezéstől. Elmondása szerint még 5-6 filmet szeretne készíteni, mielőtt nyugdíjba menne, amik közül valószínűleg három Avatar folytatás lesz, és bár vannak tervei egy hatodik és egy hetedik részre is, addigra át kell adnia a gyeplőt: 

"Addigra már 89 éves lennék. Nyilvánvaló, hogy nem fogok tudni a végtelenségig Avatar-filmeket készíteni, annyi energiát igényel. Ki kellene képeznem valakit, hogyan kell ezt csinálni, mert nem érdekel, milyen okos vagy rendezőként, nem tudod, hogyan kell csinálni."

Nem meglepő Cameron vehemenciája, hiszen a két Avatat film már több mint két évtizedet emésztett fel az életéből, vagyis ha valaki folytatni akarja utána a franchise-t, ugyanolyan szenvedéllyel és elkötelezettséggel kell rendelkeznie a széria iránt, mint ő. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)