Hirdetés

James Cameron leoltotta Arnold Schwarzeneggert a Terminátor leghíresebb mondata miatt

|

Egy új dokumentumfilmből új részletek derültek ki a kultfilm forgatásáról.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a Netflix megtalálta Arnold Schwarzenegger személyében az új kabalafiguráját, az "akciófelelős vezetővé kinevezett" sztár rövid időn belül két produkciójával is hozzájárult a streamingplatform nézettségéhez. Az egyik a FUBAR címet viselő sorozat, amely némileg hajaz az 1994-es True lies - Két tűz közöttre, a másik pedig a szimplán Arnold címre keresztelt dokuszéria, mely három fejezetre bontva veszi végig Schwarzenegger pályafutását, külön-külön epizódot szentelve testépítői, színészi és politikusi karrierjének.

Ebből tudtuk meg, hogy a Terminátor folytatásán a színész összekülönbözött James Cameron rendezővel, mégpedig a film leghíresebb, legtöbbet idézett mondatán, ami a magyar szinkronban egyetlen szó csupán, de angolul sem sokkal hosszabb.

Hirdetés

Az 1984-es sci-fi egyik jelenetében kevéssel azelőtt, hogy letarolná a rendőrőrsöt, a Schwarzenegger által megformált terminátor az információs pultnál érdeklődik célpontja, Sarah Connor felől, amikor pedig arra utasítják, hogy várjon, felméri a szerkezet stabilitását, majd vészjóslóan annyit mond: "I'll be back.", vagyis "Visszajövök".

James Cameron visszaemlékezése alapján ezt a snittet egyáltalán nem szánták különlegesnek, jelentőségteljesnek, úgy képzelték, mintha a gép csak annyit közölne, hogy nincs semmi gond, visszajön később, de az osztrák tölgynek valamiért nem tetszett a forgatókönyvben szereplő "I'll come back." mondat, mire a rendező azt kérte, hogy fogja akkor még rövidebbre, legyen csak annyi, hogy "I'll be back."

Schwarzenegger ekkor vitába szállt Cameronnal, mert szerinte a terminátor nem rövidítene le szavakat, hanem teljes formájukban mondani ki azokat, vagyis ebben az esetben az "I will be back."-nek kellett volna elhangzania. Cameron, aki Gale Ann Hurddel közösen jegyezte a forgatókönyvet, kijött a sodrából, és rövid úton helyretette a színészt.

"'Te vagy az író?' Mondtam, hogy nem. 'Akkor k*rvára ne akard megmondani nekem, hogyan írjak!'"

- idézte fel Schwarzenegger a beszélgetést, aki a dokusorozatban beismeri, hogy a rendezőnek teljes mértékben igaza volt, mivel az "I'll be back." minden idők egyik leggyakrabban elhangzó filmes idézeteként vonult be a történelembe.

A színész azt is elárulta, hogy sem ő, sem Cameron nem hitte, hogy ilyen zajos siker lesz a mindkettejük karrierjén hatalmasat lendítő Terminátor.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)