Hirdetés

James Earl Jones nem lesz többé Darth Vader hangja

|

Egy ikonnal lett kevesebb a Star Wars franchise, de a Lucasfilm még számít rá.

Hirdetés

Az Oscar-díjas színész először az 1977-ben bemutatott Egy új reményben szólaltatta meg a Sith nagyurat, noha a jellegzetes páncélban nem ő foglalt helyet, hanem David Prowse (érdekesség, hogy George Lucas eredetileg az Aranypolgár rendezőjét és főszereplőjét, Orson Welles-t szerette volna szinkronhangként, de az ő orgánuma túlságosan is felismerhető volt az elváltoztatás után is). Ezt követően James Earl Jones hangján szólalt meg Darth Vader a franchise legtöbb filmjében és sorozatában (a Monopoly Star Wars-t leszámítva a videojátékokban nem), legutóbb a Disney+-ra készült Obi-Wan Kenobi szériában hallhatták őt azok, akik nem váltottak a magyar hangsávra. 

Most a Vanity Fair szállította a szomorú hírt, hogy James Earl Jones többé nem fogja szinkronizálni Darth Vadert, ugyanis lemondott a karakter hangjának jogairól és hivatalosan is visszavonul a szerepből.

Hirdetés

Mostantól a Lucasfilm és az ukrán Respeecher nevű mesterséges intelligenciával foglalkozó hangtechnikai cég birtokolja a jogokat, akik korábban többek között a Boba Fett könyvén és a Kenobi sorozaton is dolgoztak. A 91. életévét taposó legendás színész visszavonulása ellenére állítólag mindkét stúdió továbbra is megbeszéli a Vaderrel kapcsolatos terveit James Earl Jonesszal, és megfogadják a tanácsait, hogy a helyes irányban tudjanak maradni. 

Hogy ezt követően is egy hús-vér ember (például az eltorzított Hayden Chistensen) vagy éppen az Earl Jones hangját felhasználó MI fogja megszólaltatni Darth Vadert, az egyelőre nem derült ki, az viszont biztos, hogy a Lucasfilmnek vannak tervei a karaktert illetően, szóval biztosak lehetünk benne, hogy fel fog még bukkanni - a spekulációk szerint akár már az Ahsoka sorozatban

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)