Hirdetés

James Gunn elárulta, hogy mik a kedvenc képregényfilmjei

|

Egyik A galaxis őrzői sincs a listán, viszont kettő olyan igen, amikről sokan nem tudják, hogy képregény alapján készültek.

Hirdetés

James Gunn A galaxis őrzői 3-mal látszólag lezárta a marveles pályafutását, és teljes erővel új szerepkörére fókuszálhat, elvégre ő vezeti Peter Safrannal együtt a DC filmes részlegét és egyengeti a DCU-t, amelynek 2025-ben érkező első filmjét, a Superman rebootot ő maga írja és rendezi

Gunn tehát mindkét nagy stúdiónál komoly szerepet játszik, munkáit pedig siker övezi (elég csak A galaxis őrzői filmekre, vagy a Suicide Squad rebootra és a Peacemaker sorozatra gondolni), szóval nem lenne meglepő, hogy valamelyik saját munkája is ott van a kedvec képregényadaptációi között, viszont a GQ magazinnak összerakott ötös toplistájában egyik sem kapott helyet.

Hirdetés

Gunn szerint olyan filmek, mint A Vasember és a Pókember: Hazatérés épp lecsúsztak a listájáról, de meg kellett húznia egy határt, így a következő öt alkotás került fel végül: az ötödik a Deadpool lett, de valójában idevette a Deadpool 2-t is, mivel mindkettőt egyaránt szereti, kifejezetten azért, mert viccesek, nagy szívük van és Ryan Reynolds remek munkát végzett velük. Ezt követte negyedikként Park Chan-wook 2003-as rendezése, az Oldboy, amelynek alapjául Garon Tsuchiya és Nobuaki Minegishi 1996 és 1998 között futott mangája szolgált: Gunn úgy véli, hogy a filmváltozat elképesztő, egyszerre sokkoló és csodálatos, és minden szinten működik. 

A harmadik a 2005-ben bemutatott, Viggo Mortensen és Ed Harris szereplésével készült David Cronenberg film, az Erőszakos múlt lett, amely John Wagner és Vince Locke 1997-es képregényét dolgozta fel. Gunn elmondta, hogy Cronenberg egyike a kedvenc rendezőinek, Mortensent fantasztikusnak tartja a főszerepben, a film pedig egyszerűen lenyűgöző. A második Superman lett, az 1978-as klasszikus Christopher Reeve főszereplésével és Richard Donner rendezésében, amelyre úgy hivatkozott Gunn, mint az egyik film, ami megváltoztatta az életét a Star Wars mellett. 

A dobogó legfelső fokát pedig egy viszonylag friss darab, a 2018-as Pókember: Irány a Pókverzum! kaparintotta meg, amely Gunn szerint minden elemében tökéletes, egyszerűen nem létezik nála jobb képregény- vagy szuperhősfilm jelenleg. Az alábbi videóban vissza tudjátok nézni az értékeléseit: 

Ki tudja, lehet, hogy hamarosan új kedvencet avat a rendező, hiszen a Pókember: Irány a Pókverzum egyik folytatása (Pókember: A Pókverzumon át) még idén befut a mozikba, a másikra (Spider-Man: Beyond the Spider-Verse) pedig jövőre számíthatunk. Nektek mi a véleményetek a fenti top 5-ről?

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)