Hirdetés

James Gunn felfedte a lapjait: ezekkel a filmekkel és sorozatokkal indul a megreformált DC filmes univerzum

|

Superman, Supergirl, Mocsárlény és mások részvételével öt mozifilm és ugyanennyi sorozat fekteti le az új DCU alapjait.

Hirdetés

A Warner Bros. Discovery új vezetősége David Zaslav irányítása alatt nem csupán azt vette a fejébe, hogy spórolni kell, és emiatt kukáztak bizonyos projekteket, illetve átalakították az HBO Max straming platformmal kapcsolatos terveiket, de a DC-részleget is teljesen újra szerették volna tervezni. Még négy filmnek kell kipörögnie (The Flash, Aquaman és az elveszett királyság, Shazam! Az istenek haragja és Blue Beetle) az előző felhozatalból, aztán tiszta lappal kezdhetnek.

Ezt a paklit már a Marveltől igazolt James Gunn és Peter Safran páros kevergeti, akik igyekeznek teljesen új alapokra felépíteni a DC-adaptációk jövőjét, beleértve a filmeket és sorozatokat is.

Hirdetés

Gunn korábban megígérte, hogy ma fogja leleplezni az első, már általuk tervezett projekteket, és így is történt. A DC Studios társvezetői, Gunn és Safran a Warner Bros. stúdió területén találkozott a sajtóval, hogy bemutassák a DCU első fejezetének első részét, ami tíz alkotást foglal magába, és "Istenek és szörnyek" néven emlegetik ezt a fejezetet.

Safran szerint példátlan az, ami a DC Studios esetében történik, ugyanis ez az első alkalom, hogy minden, ami a DC-vel kapcsolatos - film, televízió, animáció, játék - egyetlen kreatív irányban összpontosul, ez pedig az ő és Gunn elképzeléseire épül. Egyelőre még rendezőket és színészeket sem szerződtettek, de már közel vannak hozzá (kivétel Viola Davis, aki adta magát). 

A DCU átfogó történetének megalkotásához azonban Gunn létrehozott egy írói szobát, amelyben Drew Goddard (Mentőexpedíció), Jeremy Slater (Holdlovag) Christina Hodson (The Flash), Christal Henry (Watchmen) és Tom King (Batman) kaptak helyet, közülük pedig néhányan továbbra is a DCU újdonságain fognak dolgozni. A terv az, hogy évente nagyjából két új filmet és új sorozatot mutatnak be, de csak ha a határidők betartása nem megy a minőség rovására. Az alábbi paletta 2027-ig tart ki. 

Íme a DCU első tíz bejelentett projektje: 

Filmek: 

  • Superman: Legacy - 2025. július 11-re tűzték ki, ez fogja elindítani a DCU-t, de nem eredettörténet lesz, hanem arra fókuszál, hogy Superman hogyan egyensúlyoz a kriptoni öröksége és emberi neveltetése között. Gunn írja a forgatókönyvet és talán rendezi is.
  • The Authority - Warren Ellis és Bryan Hitch azonos nevű képregénysorozatából merítve olyan szuperképességekkel rendelkező karakterek csapatát mutatja be, akik a "cél szentesíti az eszközt" módon közelítik meg a világ megmentését. Mint Jack Nicholson az Egy becsületbeli ügyben.
  • The Brave and the Bold - Bemutatja a "denevércsaládot", köztük Damian Wayne-t Robinként. Egy nagyon furcsa apa-fia történet lesz Batmanről és Damianről a Grant Morrison által írt képregénysorozatot alapul véve. Nem Robert Pattinson lesz benne Bruce Wayne. 
  • Supergirl: Woman of Tomorrow - Tom King azonos című, 2021 és 2022 között futott képregénysorozatán alapszik és Superman unokatestvérére, Karára fókuszál, aki "egy egészen másfajta, sokkal keményebb Supergirl" lesz. 
  • Swamp Thing - A karakter sötét eredetét fogja vizsgálni a "horror prizmáján keresztül", ugyanakkor Mocsárlény kapcsolatba fog kerülni más karakterekkel is. 
Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Sorozatok:

  • Creature Commandos - Az HBO Maxot megcélzó hétrészes animációs sorozat, a legelső projekt, amely zöld lámpát kapott. Gunn írt minden epizódot az azonos című képregény alapján, és különböző lények fognak benne feltűnni, beleértve a The Suicide Squad - Az öngyilkos osztagban látott Menyétet (Sean Gunn) és Rick Flag apját is. A karaktereket megszólaltató színészek élőszereplős verzióban is eljátszhatják majd őket. 
  • Waller - Peacemaker spin-off Amanda Wallerrel a főszerepben, Viola Davis visszatérésével. A széria első és második évada között fog játszódni, utóbbit elhalasztották. Ez és a Creature Commandos is a Superman: Legacy előtt debütálnak majd.
  • Lanterns - A True Detective-hez hasonló show, amely a két legismertebb Zöld Lámpásra, Hal Jordanre és John Stewartra fog koncentrálni, akik egy olyan rejtély után nyomoznak, ami nagy szerepet játszik a fő történet szempontjából. Greg Berlanti projektjét viszont kaszálták. 
  • Paradise Lost - Trónok harca-szerű történet Themyscira szigetén, még Wonder Woman születése előtt. A fő témája a politikai intrikák a női társadalomban. 
  • Booster Gold - A DCU komédiája egy rajongói kedvencre épül, aki egy időgép segítségével visszautazik a jövőből a mába, hogy szuperhősnek állítsa be magát. 

Ti melyiket várjátok leginkább a listából?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)